Fysio Manueel Leusden

Voor fysiotherapie en manuele therapie bent u bij MTCZorg aan het juist adres. Onze locatie in Leusden aan de Speelkamp 28 is goed vertegenwoordigd met master opgeleide fysio- en manueel therapeuten.

Manuele Therapie

Master Manueel therapeut (Roel Bijvank) bij MTCZorg is een deskundige primair op het gebied van het bewegingsapparaat. Een manueel therapeut gaat bij diagnose en behandeling uit van de oorspronkelijke motoriek en probeert die te herstellen. Daarbij wordt gekeken naar de totale keten van bewegingen die aan de klacht gerelateerd kunnen zijn. In vergelijking met fysiotherapie worden er bij manuele therapie specifiekere manuele handelingen toegepast.

Wat gebeurt er tijdens de intake?

Tijdens een uitgebreide intake vormen we een zo volledig mogelijk beeld van uw klachten met specifiek manueel therapeutische vaardigheden, metingen en of testen. Op basis hiervan worden behandeldoelen en een behandelplan opgesteld. Als na onderzoek blijkt dat aanvullende diagnostiek (zoals röntgen), wenselijk is, wordt contact opgenomen met uw verwijzend arts. Tevens wordt met behulp van een aantal vragenlijsten getracht inzicht te krijgen in uw klachtbeleving. Deze metingen, testen en vragenlijsten worden gedurende het behandelproces herhaald om zo de voortgang te monitoren.

Hoe ziet het behandelproces eruit?

Het doel van de behandeling is het herstellen van uw oorspronkelijke motoriek en gewrichtsfunctie. De behandeling kan bestaan uit specifieke vaardigheden gericht op gewrichten in de bewegingsketen, waarin tijdens het onderzoek de stoornis werd vastgesteld. Na afloop van iedere behandeling wordt het resultaat beoordeeld. Ook voorafgaand aan een volgende behandeling wordt de situatie opnieuw bekeken.

Uitbehandeld? De outtake.

Aan het eind van het behandelproces worden nogmaals de voor u relevante eindmetingen en vragenlijsten afgenomen. Er wordt geëvalueerd of de vooraf gestelde behandeldoelen zijn bereikt en er wordt een verslag naar de huisarts en/ of specialist verstuurd.

Direct aanmelden voor fysiotherapie of manuele therapie in Leusden? Klik hier voor het aanmeldformulier of bel 033-4531677.

MTCZorg werkt uitsluitend zonder wachtlijsten, u kunt dus snel terecht!