Functionele training ouderen – Preventief trainingsprogramma voor senioren

Wat is Functionele Training Ouderen?

Functionele Training Ouderen is een training voor mensen die aan een goede conditie willen werken. De training is vooral interessant voor mensen die wat meer moeite beginnen te krijgen met het uitvoeren van hun dagelijkse activiteiten. Het is van groot belang een goede conditie op te bouwen en te behouden.

Ouderen krijgen in de regel meer moeite met dagelijkse handelingen zoals traplopen, boodschappen doen, iets oprapen van de grond en huishoudelijke werkzaamheden. Bovendien kunt u sneller moe worden na bijvoorbeeld een dagje uit.

Gelukkig kunt u hier zelf veel aan doen!

De functionele training is speciaal ontwikkeld voor ouderen en is gericht op het oefenen van activiteiten die u dagelijks doet. Het doel van de training is dat u de dingen die u gewend bent te doen, kunt blijven doen. Uit onderzoek is gebleken dat 'Functionele Training Ouderen' leidt tot grote verbetering van het dagelijks functioneren.

Wat kunt u verwachten?

Tijdens de training oefent u in een groep allerlei handelingen uit uw dagelijks leven. Denk hierbij aan lopen met een tas, over een hindernis heen stappen, iets oprapen van de grond en boven in een kast leggen, traplopen. In de training wordt veel in tweetallen gewerkt, waarbij u elkaar stimuleert en helpt bij het uitvoeren van de oefeningen.

Tijdens de training is er ook ruimte voor gezelligheid en onderlinge contacten. De oefeningen beginnen eenvoudig. De zwaarte wordt langzaam verhoogd, zodat uw algemene conditie verbetert.

Ook worden de oefeningen langzaam moeilijker. In het dagelijkse leven moet u immers ook handelingen in allerlei situaties uitvoeren. U zult merken dat u zich fitter gaat voelen en dat het uitvoeren van uw dagelijkse handelingen u makkelijker afgaat.

Waar en wanneer zijn de trainingen?

  • Trainingsperiode: 12 weken.
  • Frequentie: 2 keer per week
  • Dag en tijdstip: dinsdag 11.00 uur tot 12.00 uur en vrijdag 12.30 uur tot 13.30 uur
  • Kosten: 225 euro (inclusief uitgebreide intake en evaluatie)
  • Groepsgrootte: 6-10 personen

Maakt het u nieuwsgierig? Marcel Fokker, master geriatrie fysiotherapeut bij De Fysioclub, vertelt u er graag meer over. Bel hem via 033-4531677 of maak gebruik van het contactformulier .