Ergotherapie in Amersfoort

Meld je aan voor een Ergotherapie behandeling in Amersfoort

Wat is ergotherapie?

Ergotherapie is een paramedisch beroep, dat zich richt op mensen met lichamelijke of psychische problemen en daarvan beperkingen ondervinden in de alledaagse handelingen. Dagelijks activiteiten als koken, werken, aankleden, sporten, schoonmaken of boodschappen doen, zijn normaal gesproken automatische handelingen. Hoe ingewikkeld deze handelingen kunnen zijn, wordt vaak pas duidelijk als dit functioneren moeizamer gaat. De ergotherapeut behandelt ook complexere handelingen die te maken hebben met bijvoorbeeld een revalidatietraject.

Ergotherapeut in Amersfoort

De ergotherapeut richt zich op de activiteiten, op de persoon en de omgeving, om met de juiste zorg deze activiteiten (weer) mogelijk te maken of aanpassingen te creëren om ze weer uit te kunnen voeren. De ergotherapeut zal oplossingen bedenken en mogelijkheden creëren om jou te helpen te laten functioneren in je dagelijks leven.

Voor wie is ergotherapie bedoeld?

Het werkterrein van de ergotherapeut is erg breed. Van kinderen tot ouderen met een verschillende problematiek.


Voorbeelden van situaties die de ergotherapeut tegenkomt:

  • De ergotherapeut traint mensen met beginnende dementie om zo lang mogelijk thuis te kunnen blijven wonen en hun zelfredzaamheid zo groot mogelijk te houden.
  • De ergotherapeut helpt kinderen met een minder goede oog-hand coördinatie en daardoor minder goed kunnen schrijven.
  • De ergotherapeut ondersteunt en adviseert mantelzorgers, zodat zij beter om kunnen gaan met de fysieke of psychische beperkingen van de persoon die zij verzorgen.
  • De ergotherapeut helpt mensen met een beperking zo optimaal mogelijk te functioneren in hun werksituatie.
  • De ergotherapeut adviseert gemeenten in hun WMO-verstrekkingen.
  • De ergotherapeut helpt mensen met reuma om hun dagelijkse activiteiten zo goed mogelijk te kunnen blijven doen.
  • De ergotherapeut begeleidt mensen bij het zoeken naar zinvolle en passende bezigheden, hobby’s of vrijwilligerswerk.

MTC de Fysioclub

Bij MTC de Fysioclub, voorheen MTC zorg, doen wij er alles aan om jou de best mogelijke zorg te verlenen. Wij helpen je ‘beter worden’ en ‘gezond te blijven’. Wij beschikken over verschillende therapeuten, zoals een fysiotherapeut in Amersfoort of manueel therapeut, die begrip hebben voor jouw persoonlijke situatie en de kennis hebben om jou te helpen. Met welke reden je ook komt, wij bieden een complete en professionele oplossing.

Zo kunnen wij je helpen om te revalideren na een ingrijpende operatie maar kun je ook bij ons terecht om fit te blijven tijdens je zwangerschap of voor kinderfysiotherapie. Onze behandelingen hebben vaak een multidisciplinaire aanpak, waarbij verschillende specialisaties worden gecombineerd. Hieronder vallen bijvoorbeeld fysiotherapie, ergotherapie en manuele therapie.

Donja Komduur- Ergotherapeut bij MTC de Fysioclub

Donja Komduur

Ergotherapeut

Maak nu een afspraak voor een Ergotherapie behandeling in Amersfoort bij MTC de Fysioclub


Wat onze klanten zeggen

De therapeuten weten je altijd goed te motiveren om de huiswerk oefeningen te blijven doen.

Heb absoluut baat bij behandeling en tips om van mijn nek- schouderklachten af te komen.

Er hangt een goede sfeer en er wordt echt naar je geluisterd.

Begeleiding gehad tijdens en na mijn zwangerschap voor bekkenklachten. Goede expertise en gezellig om te kunnen sporten in een groep.

Deskundig. Professioneel. Klantgericht. Vriendelijk

Mijn doel is sporten en lijnen tegelijk en dat is zeker gelukt.​ Met de goede begeleiding van Huub & Thomas sport ik nog steeds met plezier en wil ik nog wat afvallen.​

Zeer professioneel en een uitstekende begeleiding, nemen de tijd voor je, bij vragen is er altijd een duidelijke en begrijpbare uitleg. Ik ben zeer tevreden.

Na een pijnlijke start na een totale nieuwe knie operatie, heb ik in de revalidatie mijn hindernissen overwonnen op verschillende vlakken