Ergotherapie in Amersfoort

Meld je aan voor een Ergotherapie behandeling in Amersfoort

Wat is ergotherapie?

Ergotherapie is een paramedisch beroep, dat zich richt op mensen met lichamelijke of psychische problemen en daarvan beperkingen ondervinden in de alledaagse handelingen. Dagelijks activiteiten als koken, werken, aankleden, sporten, schoonmaken of boodschappen doen, zijn normaal gesproken automatische handelingen. Hoe ingewikkeld deze handelingen kunnen zijn, wordt vaak pas duidelijk als dit functioneren moeizamer gaat. De ergotherapeut behandelt ook complexere handelingen die te maken hebben met bijvoorbeeld een revalidatietraject.

Ergotherapeut in Amersfoort

De ergotherapeut richt zich op de activiteiten, op de persoon en de omgeving, om met de juiste zorg deze activiteiten (weer) mogelijk te maken of aanpassingen te creëren om ze weer uit te kunnen voeren. De ergotherapeut zal oplossingen bedenken en mogelijkheden creëren om jou te helpen te laten functioneren in je dagelijks leven.

Voor wie is ergotherapie bedoeld?

Het werkterrein van de ergotherapeut is erg breed. Van kinderen tot ouderen met een verschillende problematiek.


Voorbeelden van situaties die de ergotherapeut tegenkomt:

 • De ergotherapeut traint mensen met beginnende dementie om zo lang mogelijk thuis te kunnen blijven wonen en hun zelfredzaamheid zo groot mogelijk te houden.
 • De ergotherapeut helpt kinderen met een minder goede oog-hand coördinatie en daardoor minder goed kunnen schrijven.
 • De ergotherapeut ondersteunt en adviseert mantelzorgers, zodat zij beter om kunnen gaan met de fysieke of psychische beperkingen van de persoon die zij verzorgen.
 • De ergotherapeut helpt mensen met een beperking zo optimaal mogelijk te functioneren in hun werksituatie.
 • De ergotherapeut adviseert gemeenten in hun WMO-verstrekkingen.
 • De ergotherapeut helpt mensen met reuma om hun dagelijkse activiteiten zo goed mogelijk te kunnen blijven doen.
 • De ergotherapeut begeleidt mensen bij het zoeken naar zinvolle en passende bezigheden, hobby’s of vrijwilligerswerk.

MTC de Fysioclub

Bij MTC de Fysioclub, voorheen MTC zorg, doen wij er alles aan om jou de best mogelijke zorg te verlenen. Wij helpen je ‘beter worden’ en ‘gezond te blijven’. Wij beschikken over verschillende therapeuten, zoals een fysiotherapeut in Amersfoort of manueel therapeut, die begrip hebben voor jouw persoonlijke situatie en de kennis hebben om jou te helpen. Met welke reden je ook komt, wij bieden een complete en professionele oplossing.

Zo kunnen wij je helpen om te revalideren na een ingrijpende operatie maar kun je ook bij ons terecht om fit te blijven tijdens je zwangerschap of voor kinderfysiotherapie. Onze behandelingen hebben vaak een multidisciplinaire aanpak, waarbij verschillende specialisaties worden gecombineerd. Hieronder vallen bijvoorbeeld fysiotherapie, ergotherapie en manuele therapie.

Donja Komduur- Ergotherapeut bij MTC de Fysioclub

Donja Komduur

Ergotherapeut

Maak nu een afspraak voor een Ergotherapie behandeling in Amersfoort bij MTC de Fysioclub


  Wat onze klanten zeggen

  Heb absoluut baat bij behandeling en tips om van mijn nek- schouderklachten af te komen.

  Vanwege een beperkte schouder functie met een partiële ruptuur van de pees van de supra spinanus in behandeling gekomen bij Ilse Hornman, die uitblonk in deskundigheid, diagnostiek en training met een zeer tevredenstellend resultaat. Daarnaast is zij ook een zeer empatisch behandelaar.

  Er hangt een goede sfeer en er wordt echt naar je geluisterd.

  De therapeuten weten je altijd goed te motiveren om de huiswerk oefeningen te blijven doen.

  Prettige praktijk met uitstekende, betrokken fysiotherapeuten. Waar het ook eerlijk wordt gezegd als er met de therapie geen verbetering ( meer) te behalen valt.

  Mijn fysiotherapeut ervaar ik als vriendelijk, kundig en duidelijk in zijn aanpak. De communicatie met De Fysioclub verloopt altijd prettig.

  Deze manueel therapeut en schouderspecialist heb ik als zeer deskundig ervaren:Hij is helder, duidelijk en eerlijk vanaf het eerste begin. We hadden direct een klik. Mijn therapeut is zeer gedreven en ook nog eens een heel fijn mens.