Cliënten van MTC de Fysioclub

Uiteraard kunnen we zelf vertellen waarmee we u kunnen helpen of waarom MTC de juiste oplossing heeft. Liever nog laten wij onze cliënten aan het woord om u te informeren over wat ze bij MTC hebben gedaan en met welke resultaten. Maak kennis met onze cliënten en hun verhaal.

Rob Steur (geen zweverig gedoe maar concreet aanpakken)

Ik ben 45 jaar oud, redelijk sportief en had een behoorlijke last van mijn rug. Eigenlijk al wat langere tijd, maar je loopt dan maar gewoon door. Door een klein ongelukje werd de pijn echt hinderlijk en moest ik er iets aan laten doen. Na een intake bij het MTC heb ik een programma voorgeschoteld gekregen om gedurende een periode van tien weken, twee keer per week onder begeleiding te trainen. Los van het feit dat je hele lichaam profiteert van de training, zijn de spieren van mijn buik en rug zichtbaar en voelbaar sterker geworden. En nog belangrijker, ben ik weer volledig mobiel en weer lekker aan het zaalvoetballen en hardlopen! Een uitstekende diagnose en vervolgens op maat geschreven programma, heeft mij weer een sterke en gezonde rug gegeven. MTC, bedankt!

Roy Vermeulen, beleidsmedewerker P&O, Arbo en Gezondheid

MTC is een partner van de gemeente Amersfoort in de preventie en begeleiding van ziekteverzuim met een fysieke oorzaak. Mensen met fysieke klachten kunnen van een MTC medewerker een instructie op de werkplek krijgen over een gezonde werkhouding. Bijvoorbeeld bij langdurig beeldschermwerk. Daarnaast kunnen medewerkers behandeld worden door een fysiotherapeut en/of een belastbaarheidstraining krijgen. MTC geeft ook interne trainingen over een gezonde werkhouding, aan de interne arbo-aanspreekpunten.

De dienstverlening door MTC is professioneel, deskundig en levert een belangrijke bijdrage in het beperken van ons ziekteverzuim. De feedback van onze medewerkers is zeer positief te noemen. Zowel over het MTC als over het feit dat de werkgever gemeente Amersfoort dit aanbiedt aan haar medewerkers.

Margreet Riedstra, HR Advisor PRé Consultants 

“PRé Consultants vindt het belangrijk dat haar medewerkers gezond en vitaal aan het werk zijn. In het kader hiervan heeft PRé Edwin van den Broek uitgenodigd om een workshop 'Gezond werken' te organiseren voor alle medewerkers. De workshop is door alle deelnemers als zeer positief ervaren. Edwin heeft op een prettige en duidelijke manier inzicht gegeven in gezond lichaamsgebruik, balans in belasting en belastbaarheid en een goede werkplekinstelling. Het resultaat van de workshop is dat de medewerkers zich nu veel meer bewust zijn van het belang van gezond werken en daar ook naar handelen. Het is leuk om te zien dat medewerkers er nog echt mee bezig zijn. In de vergader agenda’s zijn bijv. standaard pauzes opgenomen, en die worden daadwerkelijk benut. De Wii wordt vaker gebruikt, en meer mensen gaan een blokje om of gaan even mee naar buiten als er een pauze is.'

Jan van Holten (Het wonder van Amersfoort) 

                        

Begin februari maakte ik tijdens het sporten een ongelukkige val. Onderzoek in het ziekenhuis (MRI-scan en neuroloog) maakte duidelijk dat er een verlamming van de voetheffers was met als gevolg een klapvoet. Een kans op genezing werd niet gegeven, wel een doorverwijzing naar een fysiotherapeut. Via Google kwam ik terecht bij Medisch Training Centrum Amersfoort (MTC). Opvallend was de professionele aanpak. Direct werden doelstellingen met bijbehorende oefeningen bepaald. Twee keer per week volgde ik een intensief trainingsprogramma. Langzaam maar zeker ging ik vooruit met uiteindelijk na zeven maanden een fantastisch resultaat. In plaats van met stokken en een beugel te moeten lopen kan ik weer alles doen zonder hulpmiddelen. Het MTC en de medewerkers speelden in mijn genezingsproces een zeer grote rol. Omdat ik ook tijdens de vakantieperiode doorging met fysiotherapie kreeg ik te maken met verschillende medewerkers. Allemaal toonden zij een grote persoonlijke belangstelling en vakbekwaamheid. Maar zonder anderen tekort te doen dank ik vooral Charissa Bruggeman. Zij begeleidde mij de langste tijd en deed dit op uitstekende wijze. Kortom, MTC bedankt voor jullie grote bijdrage in wat ik beschouw als “Het wonder van Amersfoort”.

Thea Goudzwaard (het resultaat is verbluffend)

Na een knieoperatie waarbij veel stukjes kraakbeen zijn verwijderd, tien jaar geleden, en na een vertilling een jaar of zes geleden, bleef het tobben met mijn linkerbeen en heup. Vele therapeuten verder kwam ik het afgelopen najaar, via mijn podoloog, op het spoor van het MTC. Wat ik niet meer voor mogelijk had gehouden gebeurde. Door de persoonlijke benadering en deskundigheid van de medewerkers van het MTC loop ik nu weer ruim vijf kilometer zonder problemen en ben veel fitter. Het kost enige zelfdiscipline, want er moet ook thuis worden geoefend, maar het resultaat is verbluffend. Hulde!

Jeroen van der Bijl: (geen last tijdens sporten, wel tijdens ‘derde helft’)

Hoe raar kan een blessure zijn: geen enkele last bij fanatiek korfballen, voetballen en hardlopen, maar toch nauwelijks kunnen zitten…  Dankzij MTC doe ik alles weer en zonder pijn! In het voorjaar van 2011 merkte ik tijdens het autorijden last kreeg van een zeurderig gevoel in mijn rechterbeen. Deze pijn nam toe en werd steeds vervelender. Het vreemde was dat ik de pijn alleen voelde tijdens het zitten, maar bij het sporten (hardlopen, korfbal, voetbal) had ik er geen last van. Dus bleef ik tijdens de ‘derde helft’ maar gewoon staan… Na diverse bezoeken aan huisarts, fysio- en manueel therapeut  is er februari 2012 uiteindelijk een MRI-scan gemaakt. Hieruit bleek dat er sprake was van een “beknelde” zenuw dichtbij een wervel. De optiesvan deneuroloogwaren opereren of fysiotherapie om het gebied rondom de ‘zwakke’ plek te versterken. Omdat ik van een vriend veel positiefs hoorde over MTC meldde ik me aan. Al tijdens het eerste consult werd er door Chantal, de fysiotherapeut van MTC, duidelijk uitleg gegeven over de aard van het probleem en de gunstige prognose. Zij stelde een oefenprogramma op, waarmee ik wekelijks aan de slag ging. Waar nodig en in onderling overleg paste zij dit tussentijds aan. Uiteindelijk verdween de pijn, in het begin heel langzaam, maar dankzij gerichte oefeningen de laatste weken aanzienlijk sneller. Dus MTC, met name Chantal Berga, enorm bedankt!

Suzanne van der Schot – van Vlaanderen

Met een wat dubbel gevoel kijk ik terug op bijna twee jaar behandeling bij het MTC waar ik ben begeleid door Jaap Kok. Ik kwam binnen na een hevige hernia en had inmiddels al wat kanalen aangeboord, echter zonder succes. Mijn voornaamste doel was een operatie te voorkomen. Door Jaap ben ik heel fijn en deskundig begeleid, het was echt maatwerk, een vast trainingsprogramma passend bij mijn situatie. Ik werd goed gevolgd, ging het goed dan werd mijn programma verzwaard, ging het minder goed dan kwam er een aanpassing. Het voornaamste is dat mijn pijn en ongemakken al een tijd weg zijn en ik inmiddels weer vertrouwen heb gekregen in mijn lichaam en ik weer oude sporten op heb kunnen pakken. Wat ik geleerd heb, is de signalen in mijn lijf te herkennen en ik heb handvaten gekregen binnen mijn grenzen te blijven waardoor er veel mogelijk is. Jaap en de rest van het MTC, enorm bedankt voor jullie gemotiveerde, open en humoristische instelling.

Jan Rol (een schot in de roos)

Daar ik al twee maanden bijzonder veel hinder van een zeer pijnlijke rechterschouder had, waarbij ik de gedachte had dat dit met rust wel over zou gaan, heb ik ten einde raad toch maar de huisarts geconsulteerd. Deze vertelde mij dat de genomen rust juist funest voor de beweeglijkheid was en verwees me naar het MTC voor behandeling fysiotherapie. Bij het intakegesprek werd meteen al duidelijk dat de klachten professioneel werden aangepakt en tevens na een fysieke beoordeling een behandelschema werd uitgestippeld, dat voor verbetering cq. verdwijnen van de klachten zou moeten zorgen. Waar ik zelf in het begin nogal sceptisch was en dacht dat de klachten met 1 of 2 weken zouden zijn verholpen bleek, uiteraard door de ervaring van de therapeut, de behandelingsduur van 2 maanden lang 2x fysiotherapie per week een schot in de roos te zijn. Na enkele weken gerichte oefeningen begonnen de klachten af te nemen, mede door de geweldige outillage van het MTC, waar daarbij gelukkig ook met simpele gewichten werd gewerkt, die veel oefeningen mogelijk maken en daarmee ook thuis goed zijn uit te voeren.

Nu na twee maanden behandeling moet ik zeggen dat mijn kracht en beweeglijkheid in de schouder ontzettend zijn toegenomen en met de zekerheid dat ik nu ook thuis veel van de oefeningen kan uitvoeren, weet ik dat de klachten helemaal zullen verdwijnen en wat belangrijk is, ook weg zullen blijven. Rest mij nog op te merken dat de sfeer op het MTC onderling (zowel therapeuten als cliënten) geweldig was, wat ook enorm aan het herstel bijdraagt. Ik hoop in de toekomst het MTC te kunnen mijden, dat betekent dat het goed met mij gaat, maar bij hernieuwde of nieuwe klachten, is de keus voor het MTC snel gemaakt kan ik het iedereen van harte aanbevelen.

Arjen van der Lugt (deskundige, stimulerende professionele begeleiding)

Ongeveer een jaar geleden kwam ik via mijn huisarts met MTC in contact. Ik heb al een aantal jaren de ziekte van parkinson en had in die periode veel last van de symptomen van die ziekte (o.a. spierstijfheid en spierkramp). Eenmaal per week probeerde ik bij een fitnesscentrum iets aan mijn conditie te doen, maar het had weinig tot geen effect. De motivatie om te blijven bewegen nam daardoor af. De huisarts verwees mij naar MTC, vanwege de professionele en persoonsgerichte aanpak.

Inmiddels ben ik nu een jaar 2x per week in de oefenruimte van MTC te vinden. Door het op mij afgestemde persoonlijke trainingsprogramma en de persoonlijke begeleiding zijn mijn conditie en motoriek sterk verbeterd. Tevens is mijn spierkracht toegenomen. Hierdoor word ik gemotiveerd, om met plezier en voldoening door te gaan met het programma.

Naast ontwikkeling van conditie en spieren is er in mijn trainingsprogramma tevens aandacht voor coordinatie, motoriek en evenwicht. Dit is voor een parkinson patiënt van groot belang. Voor mij zeker omdat ik relatief een jonge patiënt ben (51 jaar). Een specialist van MTC heeft mij, ook met deze oefeningen, echt verder geholpen. Ik ben van plan om nog heel lang bij, of beter gezegd met MTC te blijven oefenen. De aanbeveling die ik van mijn huisarts kreeg geef ik graag door.

Jolanda Langeland (een zeer goed adres)

Via mijn marathonschaatsploeg MKBasics.nl kwam ik in contact met MTC Amersfoort. Al jaren schaats ik met rugklachten, klachten waarvoor ik al bij vele specialisten ben geweest, door het hele land. Het blijft een puzzel, maar als je niet zoekt, zul je het nooit vinden. Zo kwam ik dus bij MTC in Amersfoort terecht en daar werd ik met veel enthousiasme ontvangen. De professionaliteit en vooral de jonge organisatie sprak mij erg aan. De therapeuten leven met je mee en denken vooral ook erg met je mee. Ze schreven voor mij een trainingsschema waar ik inmiddels druk mee aan de slag ben. Ik heb er alle vertrouwen in dat de klachten zullen verminderen. Ondanks de afstand Groningen – Amersfoort zal MTC voor mij altijd een zeer goed adres blijven. Ook voor controles van o.a. buik- en rugspieren zal ik zeker terugkomen, want wat goed is, moet je houden!

Arjan Hessel

Sinds meer dan 10 jaar last gehad van ernstige lage rugklachten. Op een gegeven moment ging ik zeker drie keer per jaar finaal door mijn rug. Periodieke MRI’s gaven daarbij ook uitstulpingen van tussenwervelschijven te zien in de vorm van een hernia. Te vaak waren er te lange periodes van pijn (met uitstraling), ziekteverzuim en verminderde fysieke mogelijkheden . Wandelen, vissen of een balletje trappen was er dan niet bij. Vakantie was een drama. Psychisch ook heel zwaar om mee om te gaan voor mij en mijn gezin.

Ongeveer een jaar geleden werd via een specialistische kliniek geconstateerd dat de kwaliteit van mijn tussenwervelschijven op bijna alle niveaus veel te wensen over lieten. Mijn chronische rugklachten waren hiermee meer dan verklaard. Geen best nieuws maar ik heb het er niet bij laten zitten. Na een periode van meer dan een jaar van intensief trainen bij het MTC heb ik de laatste maanden mogen ontdekken dat dankzij de gerichte training t.b.v. van met name spieropbouw in de vorm van een verstevigd korset rondom de rug de situatie aanzienlijk is verbeterd. Het is een kwestie van lange adem gebleken maar ik ben uiteindelijk heel blij met het behaalde resultaat. Ik kan weer veel doen, al blijft het doseren. Ik kuier weer door een plaatsje, ga kijken naar het voetbal van mijn zoontje en kan mijn hobby ook weer uitoefenen.

Met deze publicatie wil ik met name diegene die al langere tijd worstelt met rugpijn een hart onder de riem steken. Versteviging van spieren vormt wat mij betreft een structurele oplossing voor de lange termijn. Het MTC en het personeel wil ik daarbij hartelijk bedanken de geboden hulp.

Marcel Borgman (voortreffelijke behandeling van mijn zweepslag)

Fysiotherapeuten van MTC: Chapeau! Jullie verdienen een grote pluim. Het was voor het eerst in m’n leven dat ik ‘de fysio’ nodig had. Tijdens een sprintje in een meer, was het ‘pats’ en begaf mijn linker kuitspier het. Je bent direct uitgeschakeld en de pijn gaat niet weg.

Je bent weken onder pannen. Dat weet en voel je direct. Ik heb de volgende dag krukken gekregen voor een beetje mobiliteit naar het toilet, douche, bed etc. Zelf klooide ik wat met een zwachtel en mijn herstel kwam ook niet goed op gang. Pas na een week heb ik Medisch Training Centrum in Amersfoort gebeld. Vanaf dat moment ben ik op een werkelijk voortreffelijke manier begeleid. Het begon al dat ze zagen dat ik de krukken verkeerd gebruikte en daardoor een raar loopje zou krijgen.

Wat Roeland ook goed deed was mij helpen bij de onzekerheid van de blessure en het herstel. Het is heel goed om precies te horen wat je wel en niet mag met je been in een bepaalde fase. En wat je beter kunt laten en hoe lang het nog (wel) gaat duren. Zowel Roeland als Ludwig verdienen een groot compliment voor hun toewijding en professionalisme. Het rekken, de oefeningen, uitleg en het voordoen ervan hebben goed geholpen.

Mijn eigen ‘les’ en advies aan anderen zou zijn: Ga direct naar de fysio. Probeer niet zelf eerst te kijken of en wat werkt. En mijn tip als je in Amersfoort een gespecialiseerde fysiotherapeut zoekt: bel direct voor een afspraak met MTC.

Voorlopig hoop ik echter hen niet meer te hoeven bellen… Ik ben erg blij dat ik weer kan lopen. Dankjewel & Proost!

Jan Westerman (goede communicatie) 

In de winter van 2010 ben ik met de fiets gevallen en hield ik vele maanden pijn aan mijn schouder. Uiteindelijk heb ik een afspraak gemaakt met fysiotherapeut uit schoudergroep van MTC. Lekker makkelijk, want mijn vrouw zit daar ook op medisch fitness. Na een intakegesprek en een grondig onderzoek werd er aanvullend door de fysiotherapeut, Jaap de Kok een echo gemaakt. Aangezien er een duidelijk verschil te zien was met de gezonde schouder werd de sportarts, ook verbonden aan het MTC, geconsulteerd. Na een doorverwijzing naar het ziekenhuis, is een afgescheurde spier werd geconstateerd. In overleg met de specialist in het ziekenhuis werd besloten om de schouder te opereren. Na de operatie heb ik de revalidatie opgestart bij MTC. Er werd een plan opgezet om mijn schouder goed te mobiliseren. Drie sessies in de week werd ik door Jaap de Kok en Hanneke Wallet behandeld. Het was goed te zien en te merken dat er een goede communicatie tussen deze twee bestond. Eerst behandelingen op de behandelbank en oefeningen voor thuis en daarna langzaam over op training in de oefenzaal. Het ging steeds beter en er mocht ook weer met gewichten gewerkt worden. Begin mei 2011 kreeg ik groenlicht om het surfen weer voorzichtig te gaan proberen. Gelukkig ging het zonder problemen. Omdat de kracht nog niet voor 100% teruggekeerd was ben ik in mijn vrije tijd doorgegaan tijd met de voorgeschreven oefeningen.

Op de foto is te zien dat alle inspanningen niet voor niets geweest is. Iedereen bedankt voor de goede samenwerking, ook de administratie voor de moeite om mijn behandelingen af te stemmem met die van mijn vrouw.

Gerwin Tamminga

De dienstverlening en aandacht van MTC heb ik als zeer persoonlijk en deskundig ervaren. De oefeningen en tips die je krijgt moet je uiteindelijk wel zélf toepassen en als je dan wat ongeduldig bent – zoals ik – dan wil je wel ‘ns te grote stappen nemen (letterlijk). Sjors heeft gelukkig gezorgd dat ik af en toe op de rem ben gaan staan, maar lastig is het wel. Ik ben nog niet 100% klachtvrij, maar heb inmiddels wel weer succesvol 10 km hard gelopen en dat was zonder MTC niet gelukt. Dank dus.