Bedrijfsfysiotherapie

Fitte en vitale medewerkers zijn van groot belang voor de resultaten van uw organisatie. Een laag ziekteverzuim levert u al snel veel besparingen op en zorgt ervoor dat uw bedrijf optimaal kan presteren. MTC is uw partner als het gaat om de vitaliteit van uw medewerkers. Niet alleen bieden we preventieve programma’s om mensen fit en gezond te houden. Ook zijn we uw partner als het aankomt op re-integratie van uw medewerker.

Arbeidsgerelateerd Diagnostisch Onderzoek

Onze arbeids- en gespecialiseerde bedrijfsfysiotherapeuten bieden het Arbeidsgerelateerd diagnostisch onderzoek. Een onderzoek voor uw medewerker binnen uw bedrijf en op de werkplek. Snel in te zetten, deskundig en terugkoppeling met informatie. Alle aspecten van de werkplek, de werkinhoud en het werkgedrag van de medewerker worden in kaartgebracht. Ook de niet-werkgerelateerde factoren bij het ontstaan en het in stand houden.

Preventief

Voorkomen van werkgerelateerde fysieke klachten, of beter: het bereiken van goede inzetbaarheid, gezondheid en motivatie, heeft alles te maken met een gezond werkgedrag. MTC heeft de afgelopen decennia hierin veel ervaring opgedaan en heeft een uniek concept ontwikkeld om bedrijven en hun medewerkers te ondersteunen namelijk het “MTC Bedrijfsgezondheidsplan”.

De deskundige inzet van onze gespecialiseerde bedrijfsfysiotherapeuten, psychologen, fysiotherapeuten en vitaliteitscoaches, is zelfs multi-disciplinair in te zetten. Alle maatwerkprojecten met het MTC Bedrijfsgezondheidsplan hebben geleid tot verbetering van de inzetbaarheid, gezondheid en motivatie van medewerkers. Met als één van de directe gevolgen een substantiële daling van het arbeidsverzuim.

Re-integratie

Een te hoog ziekteverzuim kost u jaarlijks veel geld; denk hierbij aan loondoorbetaling en vervangingskosten. Snelheid is dan ook een sleutelbegrip als het gaat om het terugdringen van het verzuim. MTC Amersfoort weet als geen ander op welke wijze uw medewerker weer snel aan het werk kan op een verantwoorde manier. Een snelle en professionele interventie levert uw bedrijf enorme besparingen op. MTC biedt deze interventies en met behulp van arbeidsfysiotherapie en specifieke trainingen worden de klachten van de werknemers duurzaam aangepakt. Zo nodig wordt gekozen voor een multidisciplinaire aanpak waarbij de arbeidsfysiotherapeut samenwerkt met de psycholoog en de arbeidstrainer.

Wilt u aan de slag om uw medewerkers vitaler te maken of u heeft een medewerker waarbij een snelle re-integratie van belang is, Neem dan contact met ons op. Wij maken graag een afspraak met u om te bespreken wat wij voor uw bedrijf kunnen doen en welke besparingen we voor u kunnen realiseren.

Samen werken aan de gezondheid van uw medewerkers!

Lees hier wat twee van onze klanten zeggen over onze manier van aanpakken.