Maatschappelijke betrokkenheid De Fysioclub

Bij De Fysioclub hebben maatschappelijke ontwikkelingen onze aandacht. Wij voelen ons erg betrokken en kijken waar we kunnen helpen. Of het nu gaat om het begeleiden van schoolkinderen met obesitas of het promoten van een hardloopwedstrijd voor Kika. Het doel van De Fysioclub is om Nederland fit en in beweging te houden. Hiermee verhogen we het geluk en verlagen we gezondheidskosten. Iets waar we uiteindelijk allemaal beter van worden.

Initiatieven die wij momenteel sponsoren of bij betrokken zijn

Eén van de manieren waarop we bij De Fysioclub een maatschappelijke bijdrage leveren is door het sponsoren van bepaalde initiatieven. Op dit moment sponsoren wij de volgende initiatieven:

Wat is het BeterBoek?

Beter boek De Fysioclub

Wij nemen deel aan het maatschappelijke zorgproject “Het BeterBoek” voorde kinderafdeling en dagbehandeling in het Slingeland te Doetinchem. Een ziekenhuisopname of dagbehandeling is voor een kind een ingrijpende gebeurtenis. Zeker voor heel jonge kinderen. Een goede voorbereiding en begeleiding kunnen veel angst en onzekerheid wegnemen. Het BeterBoek helpt hierbij.

Het BeterBoek in ziekenhuis Slingeland is een initiatief van het personeel van de kinderafdeling en de pedagogisch medewerkers, waarmee ze een toelichting geven op de ziekenhuisopname en dagbehandeling aan zowel ouder als kind. Het ziekenhuis deelt Het BeterBoek uit aan circa 1000 kinderen. Op de eerste pagina’s vertelt Slingeland een inleidend verhaal met nieuwe foto’s van de kinderafdeling.

Mede dankzij onze deelname krijgen kinderen die opgenomen of behandeld worden gratis Het BeterBoek van Bureau Méteau uitgereikt!

Het doel van het BeterBoek

  • Voorlichting geven over het ziekenhuis en gezondheid in het algemeen of gespecificeerd op de behandeling.
  • Bijdragen aan een goede verwerking tijdens de opname. Zo is er veel ruimte om emoties en ervaringen op te schrijven.
  • Reduceren van angst door heldere en kindvriendelijke informatieverstrekking.
  • Vermaak van de kinderen tijdens de opname.

Heb je een vraag over een van de initiatieven of wil je graag samenwerken met De Fysioclub? Neem dan gerust contact met ons op.