Neurologische revalidatie bij JVDI de Fysioclub

Wat is neurologische revalidatie?

Neurologische revalidatie is de verzamelnaam voor de begeleiding bij neurologische aandoeningen. Dit zijn aandoeningen waarbij het zenuwstelsel wordt aangetast. Voorbeelden hiervan zijn een beroerte, een infarct, de ziekte van Parkinson, MS of ALS, maar ook aandoeningen die ontstaan na een ongeval zoals bijvoorbeeld een dwarslaesie. Het zijn aandoeningen die een grote invloed hebben op het dagelijks leven van de cliënt. Goede begeleiding is daarom essentieel. De Fysioclub ondersteunt je hierin en biedt begeleiding tijdens het revalidatieproces.

Indicaties voor neurologische revalidatie

Er zijn verschillende indicaties voor neurologische revalidatie:

  • Beroerte
  • Infarct
  • Ziekte van Parkinson
  • MS (Multiple Sclerose)
  • ALS
  • Dwarslaesie
  • Neuromusculaire aandoening
  • Cerebrale Parese (CP)

De gevolgen van deze neurologische aandoeningen lopen uiteen. Neurologische aandoeningen zijn namelijk erg complex. Zo kunnen er lichamelijke veranderingen plaatsvinden in het bewegen, maar ook veranderingen in het denken en communiceren. Beiden hebben grote gevolgen voor het dagelijks functioneren. Denk hierbij aan beperkingen zoals vermoeidheid, verlamming, krachtverlies, spasmen, niet kunnen slikken, maar ook een verandering in gedrag of gevoelens. Dit heeft weer zijn weerslag op zaken zoals zelfstandig wonen, werken, hobby’s en relaties.

Gespecialiseerde professionals

Ben je benieuwd wie jou zal behandelen? Hiernaast vind je een overzicht van onze professionals.

Behandeling neurologische revalidatie

De behandeling van De Fysioclub is erop gericht om je weer zo goed mogelijk te kunnen laten functioneren in het dagelijks leven. Soms is het niet mogelijk om weer helemaal te functioneren zoals je gewend was, maar wel om de situatie te stabiliseren. We leren je om te gaan met de nieuwe situatie en geven je weer zoveel mogelijk de regie over je eigen leven.

Het behandelprogramma van De Fysioclub start met een uitgebreide intake. Deze bestaat uit een vraaggesprek en een bewegingsonderzoek. Zo worden de klachten en het dagelijks functioneren goed in kaart gebracht. Aan de hand van de uitkomst van deze intake wordt een persoonlijk behandelplan opgesteld. De behandeling is onder andere gericht op het opnieuw aanleren of verbeteren van kracht, conditie, stabiliteit en coördinatie. Ook leer je omgaan met hulpmiddelen zoals een rolstoel, spalk, woningaanpassingen of communicatiehulpmiddelen.

Gespecialiseerde professionals

Ben je benieuwd wie jou zal behandelen? Hiernaast vind je een overzicht van onze professionals.

Waar bieden onze therapeuten Neurologische revalidatie?

Neem contact met ons op

Heb je een vraag over neurologische revalidatie of onze behandeling? Of wil je direct een afspraak inplannen? Neem dan gerust even contact met ons op