Ergotherapie Helmond, Nederweert, Deurne, Mierlo en Gemert

JVDI de Fysioclub behandelt cliënten die problemen ervaren met betrekking tot het bewegend functioneren. Door middel van een uitgebreid aanbod behandelingen en specialisaties kunnen wij onze cliënten een behandeling op maat aanbieden. Eén van deze behandelingen is ergotherapie.

Wat is ergotherapie?

Ergotherapie is een behandeling voor mensen die beperkingen ervaren in het dagelijks leven naar aanleiding van lichamelijke of mentale problemen. Denk hierbij aan dagelijkse handelingen zoals werken, sporten, koken, boodschappen doen of schoonmaken. Waar dit voorheen automatische handelingen waren, heeft de cliënt nu moeite met het uitvoeren ervan. Middels ergotherapie kunnen wij hierbij helpen en proberen we de problemen te verhelpen of verminderen. Ergotherapie is er voor zowel jonge als oudere mensen.

Ergotherapie in Helmond, Nederweert, Deurne, Mierlo en Gemert

Tijdens de ergotherapie van JVDI de Fysioclub in Nederweert, Helmond, Deurne, Mierlo en Gemert, gaat de therapeut samen met de cliënt aan de slag met de problematiek rondom het bewegend functioneren. Er wordt eerst gekeken naar de achterliggende fysieke en psychische oorzaken.

Vervolgens worden er in samenspraak oplossingen bedacht, aanpassingen gedaan en mogelijkheden gecreëerd om zoveel mogelijk handelingen weer uit te kunnen voeren. Dit helpt de cliënt om weer goed te kunnen functioneren in het dagelijks leven.

Wanneer kan een ergotherapeut mij helpen?

Bent u benieuwd of een ergotherapeut u zou kunnen helpen bij bepaalde problematiek? Onderstaand vindt u verschillende situaties waarin ergotherapie een goede behandeling voor u zou kunnen zijn.

Wil je meer lezen over wat ergotherapie precies is? Lees dan ons e-book.

Behandeling ergotherapie

De ergotherapie behandeling wordt zoveel mogelijk aangepast op de persoonlijke situatie van de cliënt. Zoals u op deze pagina kunt lezen, kunnen de klachten flink verschillen per persoon. Om deze reden zal er eerst een uitgebreide intake worden gedaan.

Ergotherapie is geschikt voor:

  • Cliënten met reumatische klachten die belemmert worden in hun dagelijkse handelingen.
  • Cliënten met een lichamelijke of geestelijke beperking die problemen ervaren met het uitvoeren van hun werk.
  • Jongere cliënten die problemen ervaren met schrijven door een minder ontwikkelde oog-hand coördinatie.
  • Oudere cliënten met vergeetachtigheid en dementie die graag zelfredzaam willen blijven.
  • Cliënten die actief zijn als mantelzorger en behoefte hebben aan ondersteuning om goed om te kunnen gaan met de beperkingen van diegene die ze verzorgen.

Intake

In deze intake zal de ergotherapeut vragen naar de beperkingen die de cliënt ervaart in het dagelijks functioneren. Er wordt daarnaast ook in acht genomen wat de cliënt zelf graag wil en wat zijn of haar wensen zijn met betrekking tot de behandeling. Dit vinden we bij De Fysioclub erg belangrijk. Ook wordt er gekeken naar de omgeving van de cliënt, met name op de plek(ken) waar de problemen zich voordoen zoals bijvoorbeeld de werkplek, school of eigen woning. Mocht het nodig zijn, dan kan er een gesprek worden aangevraagd met mensen uit de omgeving van de cliënt zoals een mantelzorger of andere therapeut.

Behandeling

Na het intakegesprek zal er een persoonlijk behandelplan worden opgesteld voor de cliënt. Hierin staat wat de specifieke doelen van de behandeling zijn en de manieren waarop deze mogelijk opgelost kunnen worden. Afhankelijk van het soort behandelplan, zal dan actie worden ondernomen in de vorm van fysieke training, dagelijkse adviezen of het maken van aanpassingen.

De behandeling voor ergotherapie van JVDI de Fysioclub kan worden gevolgd op onze locaties in Deurne, Gemert, Nederweert, Helmond en Mierlo (Graspieper).

Vergoeding ergotherapie

Ergotherapie wordt vergoed vanuit het basispakket. Binnen alle zorgverzekeringen in Nederland is er 10 uur ergotherapie beschikbaar. Heeft u behoefte aan meer uren therapie? Er zijn enkele verzekeraars waarbij het mogelijk is om een aanvullende verzekering af te sluiten voor ergotherapie.

Wilt u een afspraak maken bij een van onze ergotherapeuten? Neem dan direct contact met ons op. Het is niet nodig om hiervoor een verwijzing van de huisarts te hebben.

Direct aanmelden of een afspraak maken voor Ergotherapie in Deurne, Mierlo, Helmond, Nederweert of Gemert?

Vul dan onderstaand contactformulier in