Epte bij JVDI de Fysioclub

Helmond, Mierlo, Deurne en Gemert

Heb je al langer pijn aan de kniepees tijdens het hardlopen? Kom je maar niet van die tennis- of golferselleboog af? Is de irritatie aan je schouderpees alweer de reden dat je niet mee kunt trainen? Wanneer de klacht maar niet overgaat of zelfs erger wordt, kan EPTE uitkomst bieden. Binnen 4 tot 6 behandelingen zal EPTE de pijn verminderen zodat je beter kunt bewegen en kan een eventuele operatie voorkomen worden. Naast de EPTE- behandeling zal je bij JVDI de Fysioclub een op maat behandelplan krijgen om de oorzaak van de klachten te behandelen en ervoor te zorgen dat de klachten ook op lange termijn weg blijven.

Wat betekent EPTE?

EPTE staat voor Percutane Electrolyse Therapie. Dit is een vernieuwende therapie voor het behandelen van chronische peesklachen (tendinopathiën) waarbij op nauwkeurige wijze, lokaal in het aangedane weefsel, met een milde vorm van stroom het herstel aangezet wordt.

Hoe werkt een EPTE- behandeling?

Bij Percutane Electrolyse Therapie wordt een dunne naald op de pijnlocatie ingebracht. Dit gebeurt door middel van een echografie zodat de locatie heel nauwkeurig bepaald kan worden. Op de naald wordt door middel van een EPTE-apparaat een lichte vorm van stroom gezet, waardoor er chemische en fysiologische reacties ontstaan die het herstelmechanisme van het aangedane weefsel bevorderen. De hoeveelheid stroom en de intensiteit is vastgesteld volgens de laatste onderzoeken.

Wat is het effect van EPTE?

De effecten van deze behandeling hebben te maken met verschillende processen die in het specifiek te behandelen gebied tot stand komen.

Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat lokaal een verhoogde PH-waarde ontstaat, de bloedcirculatie verbetert en cellen aangezet worden het groeihormoon aan te maken. Hierdoor wordt de lokale celstofwisseling en het lichamelijke herstelvermogen bevorderd. De techniek stimuleert een ontstekingsreactie, welke bij chronische peesklachten onvoldoende is en die nodig is om de eerste fase van herstel aan te zetten.

Gespecialiseerde professionals

Ben je benieuwd wie jou zal behandelen? Hiernaast vind je een overzicht van onze professionals.

Wat zijn de voordelen van EPTE?

  • De behandelduur is kort, efficiënt en wordt uitgevoerd met minimale pijn voor de patiënt. De patiënt ervaart een klein prikje dat nauwelijks of geen pijn doet.
  • Het beschadigde weefsel wordt direct behandeld.
  • Gezond weefsel wordt niet aangetast.
  • Er is een groot slagingspercentage van de behandeling.

Klinische studies en groeiende ervaring wijzen uit dat Percutane Electrolyse Therapiee ffectief is in een grote meerderheid van de chronische peesklachten.

Indicaties waarbij EPTE effectief is.

EPTE is een bewezen effectieve behandeling bij chronische klachten aan de volgende pezen:

  • De voetpees (fascitits plantaris).
  • De achillespees.
  • De kniepees (patellapees).
  • De pees van de strekkers (extensoren) van de onderarm (tenniselleboog).
  • De schouderpees (supraspinatuspees).

Waar bieden onze therapeuten Epte?

Direct aanmelden of een afspraak maken voor Epte therapie?

Vul dan onderstaand contactformulier in