Shockwave therapie in Mierlo

Meld je aan voor een Shockwave therapie behandeling in Mierlo bij JVDI de Fysioclub aan de Graspieper 4 of de Arkweg 3-17 in Mierlo

Shockwave therapeut in Mierlo

Een tenniselleboog, hielspoor, achillespeesontsteking of een andere spier- of gewrichtsklacht kan hardnekkig zijn en je dagelijks bewegend functioneren behoorlijk belemmeren. Je bent misschien al vaker behandeld zonder goed resultaat en misschien wordt een operatie overwogen. In dat geval kan shockwave uitkomst bieden. 2 tot 6 behandelingen zijn vaak voldoende om de pijn te verminderen en je beter te laten bewegen.

Wat gebeurt er als er shockwave wordt toegepast?

Shockwave is een apparaat dat schokgolven produceert. Het is een mechanische golf (bewegingsgolf) met een hoge intensiteit, die diep in het weefsel, op de aangedane plek, het genezingsproces op gang brengt. Dit gebeurt doordat de lokale stofwisseling op gang gebracht wordt, de doorbloeding zal verbeteren en op die manier het herstel zal aanzetten. Ook kunnen milde verkalkingen hiermee worden opgelost. Snel na de behandeling voel je dat de pijn afneemt en dat bewegen beter gaat.

De behandeling met shockwave

Na de intake zal er een uitgebreid onderzoek plaatsvinden. Naast een lichamelijk onderzoek wordt er ook een echografisch onderzoek (musculoskeletal ultrasound, MSU) uitgevoerd om de klacht nog beter zichtbaar te maken en de shockwave nauwkeuriger toe te kunnen passen. Dit onderzoek is snel, pijnloos en kan worden herhaald zo vaak als nodig is gedurende het behandeltraject. Je kunt dan meekijken naar de beelden op het scherm en zo de vorderingen volgen.

Na het diagnostisch proces wordt er door de fysiotherapeut een weloverwogen keuze gemaakt of de klacht een indicatie is voor shockwave of dat een andere vorm van behandeling wenselijk is. De behandeling met shockwave duurt ongeveer 20 minuten. Verdoving is niet nodig en je zult geen tot minimale bijwerkingen ervaren.

Voordelen van shockwave behandeling

 • Het is een behandeling zonder medicatie, injectie of chirurgie. Aangetoond is dat injecties het peesweefsel beschadigen en de pees op de langere termijn zwakker maken. Shockwave zorgt juist voor herstel en een verminderde afbraak van peesweefsel.
 • Uitstekende resultaten, vaak al na 2 tot 6 behandelingen.
 • Geen verdoving nodig.
 • Weinig tot geen bijwerkingen.
 • Het behandelt de oorzaak in plaats van de symptomen.

Minder pijn en beter bewegen binnen enkele dagen.

Wanneer shockwave?

 • Een slijmbeurs- en/of peesontsteking van onder andere de knie, heup, elleboog en schouders.
 • Verkalkingen.
 • Sport gerelateerde klachten.
 • Een shint splint (springscheen).
 • Een hielspoor.
 • Een tennis- en golferselleboog.
 • Een achillespeesontsteking.

JVDI de Fysioclub

JVDI de Fysioclub, voorheen Fysiotherapie Jeurissen & van den Ingh biedt een complete en professionele begeleiding van jouw gezondheid. Een gespecialiseerd team van professionals staat voor je klaar om jouw doelen te behalen en te werken aan de best mogelijke oplossing. Vanuit verschillende disciplines zorgen wij voor een persoonlijke en effectieve aanpak.

Zo bieden wij fysiotherapie, manuele therapie en shockwave therapie aan, maar kun je ook geholpen worden door EPTE specialisten en dry needling experts. Zij stellen alles in staat om jou te helpen en hebben begrip voor jouw persoonlijke situatie. Bij JVDI de Fysioclub snappen medewerkers wat er in jou omgaat en verlenen hiervoor de gepaste zorg. Wij voldoen aan de hoogste en meest actuele standaarden voor het verlenen van zorg.

Cor Ederveen, Fysiotherapeut, JVDI de Fysioclub

Cor Ederveen

Shockwave therapeut

Maak nu een afspraak voor een Shockwave therapie behandeling in Mierlo bij JVDI de Fysioclub


  Wat onze klanten zeggen

  JVDI heeft me goed begeleid zodat ik zo snel mogelijk kan functioneren op mijn eigen niveau. Een prettige sfeer voor mij als patiënt. Mijn speciale dank aan Rens.

  Bij de controle van mijn arts, was hij zeer verbaasd wat ik allemaal met mijn knie kon doen. Door mijn tevredenheid,zijn enkele van mijn kennissen ook in therapie bij JVDI

  Geweldig geholpen na een nieuwe knie. Opgehaald met de haal en service en uitstekend behandeld. De praktijk ziet er na de verbouwing heel mooi uit.

  Mijn doel is sporten en lijnen tegelijk en dat is zeker gelukt.​ Met de goede begeleiding van Huub & Thomas sport ik nog steeds met plezier en wil ik nog wat afvallen.​