Schouderpijn Deurne

Schouderpijn Deurne

Voor de behandeling van schouderpijn door Fysiotherapie in Deurne of Manuele therapie in Deurne is Fysiotherapie Jeurissen en Van den Ingh uw specialist.
De schouder is een mobiel gewricht en bestaat uit een kleine kom en een relatief grote kop  zodat grote bewegingsuitslagen mogelijk worden, echter de botten bieden weinig steun aan elkaar. De bovenarm (humerus) vormt samen met het sleutelbeen (clavicula) en het schouderblad (scapula) de schoudergordel. Deze 3 botstukken kunnen samen deze grote bewegingsuitslagen van onze armen garanderen. De stabiliteit van de schoudergordel is voor een groot deel afhankelijk van de omringende spieren en pezen (cuff musculatuur).

Schouderklachten

Schouderklachten kunnen plotseling (bijvoorbeeld door een trauma) of geleidelijk aan ontstaan. Soms worden de klachten veroorzaakt door structurele overbelasting van uw schouder. Vooral het langdurig herhalen van bewegingen kan irritatie en ontsteking in de schouder veroorzaken. Schouderklachten kunnen ook gepaard gaan met nekklachten.

De aanpak van Fysiotherapie Jeurissen en Van den Ingh

Schouderklachten kunnen erg pijnlijk zijn en u behoorlijk beperken in het dagelijks leven. Bij Fysiotherapie Jeurissen en Van den Ingh gaan we hiermee direct aan de slag. Vanzelfsprekend beginnen we met een goede analyse van uw schouderklacht. Onze schouder experts zijn in staat om gericht onderzoek te doen naar de oorzaak van uw schouderklacht. Het onderzoek kan indien nodig worden aangevuld met echodiagnostiek bij Fysiotherapie Jeurissen en Van den Ingh, waardoor meer informatie kan worden verkregen over uw schouderprobleem. Dit doen we met de meest moderne apparatuur en meetinstrumenten.

Op basis van de analyse ontwikkelen we samen met u een behandelplan voor uw schouderklacht. Fysiotherapie Jeurissen en Van den Ingh wil samen met u tijdsgebonden en persoonlijke behandeldoelen opstellen, zodat elk behandeltraject een duidelijk begin- en eindpunt heeft. Zo weet u wat u kunt en mag verwachten en kunnen we gericht aan deze doelen werken tijdens de behandelingen. Fysiotherapie Jeurissen en Van den Ingh staat voor een actieve aanpak! Om de beste resultaten te behalen wordt er ook van u een actieve inzet gevraagd. Oefeningen thuis zijn een belangrijk onderdeel van het behandelplan.

Gedurende uw programma wordt u begeleid door schouderexpert. Afhankelijk van uw klacht worden behandelingen gegeven in de oefenzaal of in een aparte behandelruimte.