Schouderklachten oud

De schouder is een mobiel gewricht en bestaat uit een kleine kom en een relatief grote kop  zodat grote bewegingsuitslagen mogelijk worden, echter de botten bieden weinig steun aan elkaar. De bovenarm (humerus) vormt samen met het sleutelbeen (clavicula) en het schouderblad (scapula) de schoudergordel. Deze 3 botstukken kunnen samen deze grote bewegingsuitslagen van onze armen garanderen. De stabiliteit van de schoudergordel is voor een groot deel afhankelijk van de omringende spieren en pezen (cuff musculatuur).

Schouderklachten

Schouderklachten kunnen plotseling (bijvoorbeeld door een trauma) of geleidelijk aan ontstaan. Soms worden de klachten veroorzaakt door structurele overbelasting van uw schouder. Vooral het langdurig herhalen van bewegingen kan irritatie en ontsteking in de schouder veroorzaken. Schouderklachten kunnen ook gepaard gaan met nekklachten.

De aanpak van Fysiotherapie Jeurissen en Van den Ingh / JVDI de Fysioclub

Schouderklachten kunnen erg pijnlijk zijn en je behoorlijk beperken in het dagelijks leven. Bij Fysiotherapie Jeurissen en Van den Ingh gaan we hiermee direct aan de slag. Vanzelfsprekend beginnen we met een goede analyse van jouw schouderklacht. Onze schouder experts zijn in staat om gericht onderzoek te doen naar de oorzaak van uw schouderklacht. Het onderzoek kan indien nodig worden aangevuld met echografie bij Fysiotherapie Jeurissen en Van den Ingh, waardoor meer informatie kan worden verkregen over uw schouderprobleem. Dit doen we met de meest moderne apparatuur en meetinstrumenten vergelijkbaar met die van een ziekenhuis. Voordeel is dat je geen afspraak hoeft te maken in het ziekenhuis en lang moet wachten op de uitslag, maar dat je direct weet waar je aan toe bent.

Op basis van de analyse ontwikkelen we samen een behandelplan voor het oplossen van jouw schouderklacht. Fysiotherapie Jeurissen en Van den Ingh wil samen met jou tijdsgebonden en persoonlijke behandeldoelen opstellen, zodat elk behandeltraject een duidelijk begin- en eindpunt heeft. Zo weet je wat je kunt en mag verwachten en kunnen we gericht aan deze doelen werken tijdens de behandelingen. Fysiotherapie Jeurissen en Van den Ingh staat voor een actieve aanpak! Om de beste resultaten te behalen wordt er ook van jou een actieve inzet gevraagd. Oefeningen thuis zijn een belangrijk onderdeel van het behandelplan.

Gedurende uw programma word je begeleid door een schouderexpert. Afhankelijk van de klacht worden behandelingen gegeven in de oefenzaal of in een aparte behandelruimte.

Revalideren na een schouderoperatie?

Je wordt binnenkort geopereerd en wilt nadien zorgeloos revalideren onder gespecialiseerde begeleiding? Ook dan staan onze professionals graag voor u klaar. Maak hier direct een afspraak.