Overige diensten

Wij hebben naast onze specialisaties ook een divers therapieaanbod met een breed pakket aan reeds bewezen overige diensten. Zo kunnen we uw klacht altijd behandelen met de juiste therapie.

Shockwave therapie

Heeft u chronische pijn door ontstekingen en of verkalking van peesstructuren en/ of  slijmbeurs. Wellicht is Shockwave therapie dan de beste behandeling voor u.
Shockwave therapie is als behandelmethode wetenschappelijk goed onderbouwd, moderne en doeltreffend.

Shockwave therapie wordt al decennia lang succesvol gehanteerd bij het verbrijzelen van nierstenen. De laatste jaren wordt shockwave therapie steeds meer toegepast in orthopedie, chirurgie, reumatologie en revalidatie. Door middel van  geluidsgolven wordt het lichaamseigen weefselherstel gestimuleerd.

Shockwave therapie in combinatie met echografie

Met echografie kan de effectiviteit van de shockwave behandeling worden vergroot.  Of u in aanmerking komt voor een echo bespreken we tijdens uw aanmelding en is afhankelijk van uw klacht.

Behandeling

Na 4 behandelingen wordt het resultaat geëvalueerd. Indien noodzakelijk volgt een 2e sessie van maximaal 4 behandelingen.

Behandelresultaat

80%  van ons cliënten bestand wat is behandeld met Shockwave therapie had binnen 2 tot 5 sessies grotendeels of zelfs een volledige pijnafname.

Alle voordelen op een rij

  • Uitstekend genezingspercentage
  • Geen anesthesie noodzakelijk
  • Milde behandeling
  • Verbeterde mobiliteit en levenskwaliteit
  • Betaalbare therapie

Dry Needling

Dry Needling is een nieuwere behandelmethode welke we sinds een aantal jaren toepassen binnen onze praktijk. Door middel van een speciale techniek worden spieren aangeprikt en raken op die manier snel en langdurig ontspannen. Dry needling gebruikt een ‘droge’ (dry) acupunctuurnaald en er wordt dus geen vloeistof in de spier gebracht.

Dry needling: niet hetzelfde als acupunctuur.

Bij acupunctuur worden vaak oppervlakkig meerdere naalden in het lichaam gezet. Die blijven daar enige tijd zitten en invloed hebben op de ’energie’ in het lichaam. Dry needling gebruikt meestal één naald, waarmee kortdurend in de spier wordt geprikkeld. Dry needling werkt op specifieke punten in de spieren: zgn ‘triggerpoints’ en is geen ‘energie’ behandeling.

Wat is een triggerpoint?

Een triggerpoint is een ‘knoop’ in een spier, die naast de lokale drukpijn, ook vaak pijn op afstand veroorzaakt. De fysiotherapeut zoekt naar deze plaatsen, omdat ze de hoofdoorzaak kunnen zijn van uw klachten.

Waar richt de behandeling zich op?

De behandeling is gericht op het uitschakelen van deze triggerpoints. Via het gericht aanprikken met een naaldje worden deze punten in de spier(en) ontspannen. Bij langdurige klachten zal uw therapeut vaak meerdere spieren behandelen in uw arm of been, alsmede de spieren langs de wervelkolom.

Hoe voelt dry needling aan?

Het inbrengen van het naaldje voelt u in principe niet. Als het juiste triggerpoint aangeprikt wordt, spant de spier zich even kort aan. Dat geeft een soort ‘kramp’ gevoel. Daarna ontspant de spier zich meestal direct en kunt u gemakkelijker bewegen. Vaak voelen de behandelde spieren wel vermoeid en zwaar aan, maar dat is meestal van kortere duur.

Wat gebeurt er daarna?

U krijgt oefeningen en gerichte adviezen mee om de verbeterde situatie bij te kunnen houden.

Medical Taping

Het Medical Taping Concept is een revolutionaire behandelmethode die fundamenteel verschilt van conventionele behandelmethodieken. Het toepassingengebied van het Medical Taping Concept mag breed genoemd worden. Nabehandeling van blessures, reduceren van ontstekingen of vochtophopingen (oedeem, maar ook haematomen), houdingscorrecties, behandeling van klachten door overbelasting (zoals RSI, tennis- of golfelleboog).

Eigenschappen van de tape

In het Medical taping Concept wordt gebruik gemaakt van elastische katoenen tape met een anti-allergische lijmlaag. De tape is tot 140% rekbaar, wat vergelijkbaar is met de elastische eigenschappen van de huid. Bij de meeste toepassingen wordt gebruik gemaakt van de rekbaarheid van de tape ten opzichte van de rekbaarheid van de huid. Eén van de belangrijkste effecten die hierdoor ontstaat  is pijndemping door drukvermindering en circulatieverbetering.

Indicaties

  • Spierfunctie verbeteren door tonusregulatie
  • Belemmeringen in bloedcirculatie en lymfe afvoer opheffen
  • Pijndemping
  • Ondersteunen gewrichtsfunctie