SCHOUDERschool als oplossing bij Schouderpijn

Schouderpijn is erg vervelend en kan je dagelijkse bezigheden flink beperken. Bij De Fysioclub helpen wij je graag om deze klachten te verminderen of te laten verdwijnen. Tijdens een behandeling bij De Fysioclub gaan we op zoek naar de oorzaak van jouw klachten, zodat we deze gericht kunnen aanpakken. Zo ben jij jouw schouderklachten hopelijk zo snel mogelijk weer de baas!

Hoe gaan we jouw schouderklachten verminderen?

Er zijn ruwweg twee soorten schouderklachten te onderscheiden. Veel schouderklachten ontstaan door overbelasting van de schouder of een langdurig verkeerde houding of beweging. Een kleiner deel van de klachten wordt veroorzaakt door een gebeurtenis zoals een ongeluk, operatie of aandoening.

Een persoonlijke benadering

Bij JVDI de Fysioclub vinden we een persoonlijke benadering tijdens de behandeling erg belangrijk. We onderzoeken eerst wat de oorzaak zou kunnen zijn van jouw schouderklachten en kijken hierbij ook naar jouw levensstijl. Vervolgens richten we de behandeling in met jouw persoonlijke doelen en de verwachtingen binnen De Fysioclub SCHOUDERschool.

De behandeling bij JVDI de Fysioclub

Tijdens de behandeling kun je te maken krijgen met verschillende specialistische therapeuten. Zo bestaat ons team onder andere uit fysiotherapeuten, manueel therapeuten en sportfysiotherapeuten. Afhankelijk van jouw situatie werken zij samen om jouw klachten te laten verdwijnen. Heb je bijvoorbeeld schouderklachten door het veelvuldig beoefenen van een bepaalde sport? Dan is het fijn dat er een specialistische sportfysiotherapeut is die jou kan begeleiden.

Naast de reguliere behandeling omvat de SCHOUDERschool een oefenprogramma om de belastbaarheid van de schouder te verhogen/versterken én een voorlichtingsprogramma. Een belangrijk onderdeel binnen dit voorlichtingsprogramma zijn de modules ‘pijnmanagement’ en omgaan met pijn.

 


 

Heb jij sinds kort of al langer schouderpijn, wellicht is De Fysioclub SCHOUDERschool iets voor jou? Neem contact op met JVDI de Fysioclub op 085-7821616 en maak een afspraak voor een intake op een van onze locaties in DeurneMierloGemertHelmondGeldrop.