Samenwerking JVDI de Fysioclub en Radboud Universiteit Nijmegen

Dinsdag 27 augustus vond er een bijeenkomst plaats tussen onze therapeuten, welke patiënten met de indicatie COPD en patiënten met rugklachten behandelen, en onderzoekers van de Radboud Universiteit Nijmegen.

Zij doen onderzoek naar het gebruik van meetinstrumenten in de fysiotherapie die als uitkomstenindicatoren gebruikt kunnen worden. Het onderzoek dat zij doen is in samenwerking met het Koninklijk Nederlands Genootschap Fysiotherapie, het Keurmerk Fysiotherapie, zorgverzekeraars en verschillende patiëntenorganisaties.

JVDI de Fysioclub levert voor dit onderzoek veel data aan, waarvoor we van de onderzoekers nadrukkelijk complimenten ontvingen! Tijdens de bijeenkomst hebben de onderzoekers uitgelegd dat zij op zoek zijn naar een vaste dataset van meetinstrumenten die uniform en landelijk gebruikt kunnen gaan worden. Daarvoor onderzoeken ze het gemak van het gebruik van deze instrumenten, de waarde die deze hebben tijdens het evalueren van patiënten en de waarde die ze hebben als het gaat om kwaliteitsbeoordeling.

Tijdens de bijeenkomst werd hierover openlijk gediscussieerd en is er over en weer veel informatie uitgewisseld. Het was een mooie gelegenheid om onze zienswijze betreffende dataverzameling uit te wisselen met de onderzoekers en daarmee indirect ook met o.a. de zorgverzekeraars. Daarnaast was het erg leerzaam om te zien hoe bepaalde data gebruikt kan worden om de kwaliteit van zorg te evalueren en te verbeteren. Al met al een zeer geslaagde bijeenkomst! Therapeuten heel erg bedankt voor jullie enthousiasme, keep up the good work!

Heb je COPD of rugklachten en wil je hiervoor op een doeltreffende wijze behandeld worden? Kijk dan op fysioclub.nl/JVDI voor meer informatie of maak een afspraak via 085-7821616.