Per 1 augustus 2018 heeft JVDI ook een ergotherapeut in dienst!

Hoi, ik ben Mirjam Kooijmans en werk sinds 2010 als ergotherapeut. Ik heb de afgelopen 8 jaar veel ervaring opgedaan in het verpleeghuis met onder andere (ouderen)revalidatie, dementie, CVA, niet aangeboren hersenletsel, orthopedie, COPD en advisering.

Per 1 augustus heb ik de uitdagende overstap gemaakt naar JVDI waar ik het fysio-team kom ondersteunen met ergotherapie.

Wanneer je lichamelijke of psychische problemen hebt, heeft dit invloed op alle activiteiten die je in je dagelijks leven moet uitvoeren. Als ergotherapeut richt ik mij op de betekenisvolle handelingen die voor jou belangrijk zijn zodat je weer zo zelfstandig mogelijk alles kunt doen wat je wilt doen op een dag. Je leert handelingen opnieuw, te verbeteren of op een andere manier uit te voeren.


Aandachtsgebieden voor de ergotherapie zijn zelfverzorging, verplaatsen, huishouden, werk, vrije tijd en wonen. De ergotherapeutische behandeling is zorg op maat en wordt afgestemd op jouw vraag en wens. Hierbij maak ik gebruik van training, oefeningen, inzichtgevende gespreksvoering, hulpmiddelen en advies. Dit kan op een van onze locaties of in de thuissituatie plaatsvinden.

Wil je meer weten? Ik ben ben bereikbaar op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag op de locaties in Mierlo en Deurne.

Mirjam_Kooijmans_ergotherapeut