JVDI de specialist bij spier- en peesaandoeningen krijgt nieuwe apparatuur

Binnenkort heeft het team van JVDI de beschikking over nieuwe echo-apparatuur en het nieuwste en de meest geavanceerde apparatuur voor Shockwave therapie. Hiermee zijn wij uniek in de regio en onderscheiden we ons op het gebied van diagnostiek en behandeling van spier- en peesletsels.

Echo

Na ruim 5 jaar ervaring op het gebied van echografie bij spier-  en peesletsels kunnen wij ons met recht specialist noemen. Voor we beginnen met een revalidatie wordt vaak besloten om in eigen huis een echo te maken. Zo kan het letsel goed beoordelen worden en de therapie daarop afgestemd. Na een uitgebreide opleiding van onze echografisten en de ervaring die inmiddels is opgedaan is het tijd om een volgende stap te maken met de beschikbare apparatuur. Binnenkort beschikken we over het meest geavanceerde echoapparaat voor de diagnostiek van pees- en spierletsels. Deze Philips echo heeft dezelfde kwaliteit als de echo-apparatuur welke wordt gebruikt in o.a. ziekenhuizen. Hiermee kunnen we nog beter en specifieker eventuele letsels beoordelen.

Shockwave therapie

Bij de behandeling van chronische pees- en spierletsels en het behandelen van calcificaties (verkalking) hebben we inmiddels ruim 8 jaar ervaring met shockwave therapie. Hierbij hebben we tot op heden altijd gebruik gemaakt van radiale shockwave therapie. Dit is een prima techniek maar niet bij alle spier- en peesletsels en calcificaties voldoende werkzaam. Een doorontwikkeling heeft geleid tot een gefocusseerde techniek voor o.a. dieper gelegen structuren.

Binnen een aantal weken heeft JVDI voortaan ook de beschikking over deze gefocuste shockwave. Hiermee behalen we een nog beter behandelresultaat en blijven we de specialist op het gebied van Shockwave behandeling.

Bij JVDI investeren we graag in kwaliteit en voor een zo hoog mogelijk behandelresultaat.