Manuele therapie in Mierlo

Meld je aan voor een Manuele therapie behandeling in Mierlo bij JVDI de Fysioclub aan de Graspieper 4 of de Arkweg 3-17 in Mierlo

Manueel therapeut in Mierlo

Vaak kun je de effecten van manuele therapie direct merken. De beweeglijkheid verbetert en de pijn zal afnemen.

De manueeltherapeut is een specialist op het gebied van het stellen van een diagnose betreft stoornissen van het bewegingsapparaat en beschikt over speciale technieken om deze stoornissen te behandelen. Dit zijn technieken om de mobiliteit (beweeglijkheid) te verbeteren en spierspanning er omheen te verminderen. Hierdoor wordt het makkelijker een bepaalde houding of beweging in jouw persoonlijk functioneren te herstellen. Voor, tijdens en na de behandeling doen we metingen. Deze leveren veel ervaringscijfers op, waarmee de therapeuten jou en anderen een nóg betere behandeling kunnen geven.

Hoe gaat de manueeltherapeut bij JVDI de Fysioclub te werk?

Vraaggesprek:

De manueeltherapeut zal een uitgebreid vraaggesprek houden om de klachten die je hebt te verduidelijken en om de oorzaak te kunnen achterhalen. Door een goed vraaggesprek kan de manueeltherapeut zich in het lichamelijk onderzoek zo goed mogelijk richten op datgene wat voor jou de belemmeringen zijn in het bewegend functioneren.

Onderzoek:

Na het vraaggesprek volgt het lichamelijk onderzoek om de klachten beter in beeld te brengen, een meting te doen en om een persoonlijk behandelplan te kunnen maken. Na het onderzoek kan de manueeltherapeut aangeven hoe lang en hoe vaak er behandeld gaat worden en welke technieken nodig zijn om het behandeldoel te bereiken.

Behandeling:

De behandeling bestaat uit verschillende manueel therapeutische technieken. Dat kan het manipuleren (kraken) van een gewricht zijn. Verder zal de manueeltherapeut oefeningen en adviezen meegeven om de mobiliteit te behouden of te verbeteren. Tijdens en na de behandelperiode doen we metingen om het herstelproces zo inzichtelijk mogelijk te maken.

Voor wie is manuele therapie bedoeld?

De manueel therapeut behandelt uiteenlopende klachten aan het houding- en bewegingsapparaat. Dit kan een lokale behandeling van een gewricht en het daaromheen liggende weefsel zijn of de behandeling gaat uit van de wervelkolom, waar andere gewrichten en delen van het lichaam door geïnnerveerd worden. Voorbeelden van klachten die een manueel therapeut behandelt zijn:

 • Nekklachten
 • Hoofdpijnklachten of migraine
 • Schouder- en elleboogklachten
 • Rugklachten zowel hoog als laag in de rug.
 • Rib- en borstpijn
 • Heupklachten

JVDI de Fysioclub

JVDI de Fysioclub, voorheen Fysiotherapie Jeurissen & van den Ingh biedt een complete en professionele begeleiding van jouw gezondheid. Een gespecialiseerd team van professionals staat voor je klaar om jouw doelen te behalen en te werken aan de best mogelijke oplossing. Vanuit verschillende disciplines zorgen wij voor een persoonlijke en effectieve aanpak.

Zo bieden wij fysiotherapie, manuele therapie en shockwave therapie aan, maar kun je ook geholpen worden door EPTE specialisten en dry needling experts. Zij stellen alles in staat om jou te helpen en hebben begrip voor jouw persoonlijke situatie. Bij JVDI de Fysioclub snappen medewerkers wat er in jou omgaat en verlenen hiervoor de gepaste zorg. Wij voldoen aan de hoogste en meest actuele standaarden voor het verlenen van zorg.

Gusta Bastings, Fysiotherapeut, Manueel therapeut, JVDI de Fysioclub

Gusta Bastings

Manueel therapeut

Maak nu een afspraak voor een Manuele therapie behandeling in Mierlo bij JVDI de Fysioclub


  Wat onze klanten zeggen

  JVDI heeft me goed begeleid zodat ik zo snel mogelijk kan functioneren op mijn eigen niveau. Een prettige sfeer voor mij als patiënt. Mijn speciale dank aan Rens.

  Bij de controle van mijn arts, was hij zeer verbaasd wat ik allemaal met mijn knie kon doen. Door mijn tevredenheid,zijn enkele van mijn kennissen ook in therapie bij JVDI

  Geweldig geholpen na een nieuwe knie. Opgehaald met de haal en service en uitstekend behandeld. De praktijk ziet er na de verbouwing heel mooi uit.

  Mijn doel is sporten en lijnen tegelijk en dat is zeker gelukt.​ Met de goede begeleiding van Huub & Thomas sport ik nog steeds met plezier en wil ik nog wat afvallen.​