Knieklachten oud

De knie wordt gevormd door drie botstructuren, te weten: het bovenbeen (femur), het onderbeen (tibia) en de knieschijf (patella). Rond de knie ligt een gewrichtskapsel, dat omgeven wordt door twee banden, die voor zijdelingse stabiliteit van de knie zorgen. Binnen de knie liggen de voorste en  achterste kruisband. Zij voorkomen dat het onderbeen naar voren of naar achteren verschuift. Daarnaast voorkomen de kruisbanden dat er bepaalde draaibewegingen mogelijk zijn tussen het onder- en bovenbeen. In de knie bevinden zich tussen het bovenbeen en het onderbeen de binnen en buiten meniscus. Dit zijn twee halve maanvormige schijfjes van zacht kraakbeen. De menisci vangen schokken van de knie op en zorgen dat boven- en onderbeen in iedere stand goed op elkaar passen.

Knieklachten

Knieklachten kunnen ontstaan door overbelasting of als gevolg van een acuut trauma. Veel voorkomende knieklachten zijn vaak sportgerelateerd, maar ook binnen de algemene dagelijkse activiteiten kunnen deze ontstaan en voor de nodige beperkingen zorgen. Knieklachten kunnen variëren van aanhoudende pijn tot een instabiel gevoel, stijfheid of zelfs het blokkeren van de knie. Samen met onze professionals proberen we de oorzaken zo goed mogelijk in kaart te brengen en een duurzame oplossing te bieden.

De aanpak van Fysiotherapie Jeurissen en Van den Ingh/ JVDI de Fysioclub

Fysiotherapie Jeurissen en Van den Ingh heeft meerdere specialisten specifiek op het gebied van knieklachten. Echte professionals die dagelijks veel cliënten begeleiden met uiteenlopende knieproblematiek. Onze professionals zijn opgeleid om een goed onderzoek te doen naar de oorzaak van jouw knieklachten. Het onderzoek kan eventueel worden aangevuld met specifieke metingen bijvoorbeeld m.b.v. de Kneelax (beoordeling stabiliteit), Biodex (krachtmeting) of echografie. Deze uitgebreide mogelijkheden zijn uniek in de regio en onderscheid ons als knie-expertise centrum. Fysiotherapie Jeurissen en Van den Ingh heeft meerdere specifieke behandelprotocollen bij knieklachten, die aangepast worden aan jouw mogelijkheden en persoonlijke doelstellingen. Een van onze knie-experts zal je hierbij begeleiden en ondersteunen.

Op basis van de analyse ontwikkelen we samen met jou een behandelplan voor jouw knieprobleem. In dit plan worden de te verwachten resultaten vastgelegd en wordt aangegeven hoe en wanneer we deze resultaten gaan behalen. Fysiotherapie Jeurissen en Van den Ingh staat voor een actieve aanpak! Om de beste resultaten te behalen wordt er ook van jou actieve inzet gevraagd. Oefeningen thuis zijn een belangrijk onderdeel van het behandelplan.

Revalideren na een knieoperatie?

Je wordt binnenkort geopereerd en wilt nadien zorgeloos revalideren onder gespecialiseerde begeleiding. Kies dan voor een revalidatie via het OrthoXpert zorgplan bij Fysiotherapie Jeurissen en Van den Ingh.