FysioZorgplan

Het Fysio Zorgplan voor de schouder, knie of heup

Het Fysio Zorgplan is een postoperatief behandelprogramma voor specifieke schouder-, knie- of heupaandoeningen. Bij het Fysio Zorgplan is de inhoud van het behandelprogramma stap voor stap in kaart gebracht en ligt bij aanvang vast. Afhankelijk van uw aandoening kan dit behandelprogramma 3 tot 8 maanden duren. Door de heldere structuur van het behandelprogramma en het regelmatig uitvoeren van metingen, zijn de fysiotherapeut en orthopedisch chirurg in staat het behandelprogramma nauwgezet te volgen, de effecten te evalueren en 'op maat' aan te passen.

Samenwerking orthopedisch chirurg en fysiotherapeut

Bij het Fysio Zorgplan werken orthopedisch chirurgen en fysiotherapeuten zeer nauw met elkaar samen.


Intensief contact en afstemming van de behandeling direct na de operatie en bij de gezamenlijke controles, zorgen ervoor dat u het best passende behandelprogramma krijgt.

Waarom het Fysio Zorgplan behandelprogramma?

In Nederland worden steeds meer operaties uitgevoerd, onder meer door de vergrijzing en een toename van het aantal sportletsels. Omdat het eindresultaat van zo’n operatie voor een belangrijk deel wordt bepaald door het behandelproces is er behoefte aan goede programma’s.

De geselecteerde fysiotherapiepraktijken beschikken over de juiste accommodatie om u te kunnen begeleiden bij het herstel. Er zijn speciale test- en meetinstrumenten om de effecten van uw behandeling in kaart te brengen. De praktijken hebben ruime ervaring met het uitvoeren van behandelplannen na een schouder,- , knie of heupoperatie. Kortom: uw behandelend fysiotherapeut is een expert op het gebied van Fysio Zorgplan behandelprogramma’s voor de schouder, knie en heup.

Hoe ziet uw behandeling eruit?

U werkt, onder begeleiding van de fysiotherapeut, één tot meerdere keren per week aan het herstel van de schouder, knie of heup.


Na een individuele start, gaat u later in het behandelprogramma met meerdere patiënten tegelijk aan de slag. Maar ook dan volgt u uw eigen programma; dat is immers persoonlijk afgestemd. Het behandelprogramma kent een duidelijke opbouw. Na verloop van tijd merkt u, dat u steeds hogere eisen aan uw lichaam kunt stellen. Die ervaring zorgt ervoor dat de behandelingen niet alleen nuttig zijn, maar ook steeds leuker worden.