Enkelklachten

Het enkelgewricht bestaat uit drie botdelen: het kuitbeen (fibula), het scheenbeen (tibia) en het bovenste sprongbeen (talus). Rond de enkel ligt een gewrichtskapsel. Het gewrichtskapsel van de enkel wordt verstevigd door een complex van gewrichtsbanden en pezen, die voor stabiliteit van de enkel zorgen. De voet is onder te verdelen in drie gebieden namelijk de voorvoet, middenvoet en achtervoet. De voorvoet bestaat uit middenvoetsbeentjes en de tenen, de middenvoet uit het hielbeen en onderste spronggewricht en de achtervoet uit het sprongbeen en hielbeen.

Enkelklachten

Zoals alle gewrichten is de enkel een samenspel tussen beweeglijkheid en stabiliteit. Enkelklachten komen voor wanneer dit spel wordt doorbroken. Vaak betreft dit het verrekken of scheuren van de enkelbanden door een plotselinge beweging. Klachten aan de achillespees behoren ook tot de enkelklachten.

De aanpak van Fysiotherapie Jeurissen en Van den Ingh/ JVDI de Fysioclub

Fysiotherapie Jeurissen en Van den Ingh ondersteunt jou bij enkelproblemen. Onze professionals zijn in staat gericht onderzoek te doen naar de oorzaak van jouw enkelklachten. Het onderzoek wordt zo nodig uitgebreid met aanvullende metingen. Fysiotherapie Jeurissen en Van den Ingh heeft meerdere behandelprogramma’s bij enkel- en achillespeesklachten die aangepast worden aan jouw mogelijkheden en persoonlijke doelstellingen. Onze professionals zullen je hierbij begeleiden en ondersteunen.

Het doel van de behandeling is het verminderen van de pijn, het verbeteren van de functie (mobiliteit, bewegings- en spierfunctie). Je krijgt theoretische informatie over de achtergrond van jouw enkelklachten of pijn, het ontstaan van een mogelijke terugval en de factoren die jouw klachten kunnen beïnvloeden. Ook bespreken we de verschillende factoren die een rol kunnen spelen bij het ontstaan en het in stand houden van uw enkelklachten. Daarnaast leer je hoe je in de toekomst verantwoord met jouw klachten kunt omgaan.