Elleboogklachten

Elleboogklachten en elleboogpijn

De elleboog vormt de verbinding tussen de onderarm en de bovenarm. Het is een bijzonder gewricht omdat het één bot in de bovenarm met twee botten in de onderarm verbindt. Behalve dat het ellebooggewricht het buigen van de onderarm ten opzichte van de bovenarm moet verzorgen, verzorgt dit gewricht eveneens het draaien van de twee botten in de onderarm ten opzichte van elkaar. Door de complexiteit van dit gewricht bestaan er veel elleboogklachten.

De tenniselleboog

Een tenniselleboog is de meest bekende klacht rondom dit gewricht en komt voor bij ongeveer 3% van de mensen. Een tenniselleboog is de meest voorkomende afwijking ter hoogte van pees/botovergang. Onze veronderstelling is dat veel voorkomende pijn bij een tenniselleboog wordt veroorzaakt door aanhoudende (trek-)belasting op het botvlies en pees aan de buitenzijde van de elleboog. Hierdoor kunnen kleine scheurtjes ontstaan. Ook klachten zoals slijtage en artrose komen voor in de elleboog.

De aanpak van Fysiotherapie Jeurissen en Van den Ingh/ JVDI de Fysioclub

Bij Fysiotherapie Jeurissen en Van den Ingh gaan we actief aan de slag met jouw aandoening of klacht. Bij Fysiotherapie Jeurissen en Van den Ingh krijg je gericht advies en oefeningen waarmee je thuis aan de slag kunt. Onze professionals zijn in staat om gericht onderzoek te doen naar de oorzaak van jouw klachten. Het onderzoek wordt zo nodig aangevuld met specifieke metingen. Fysiotherapie Jeurissen en Van den Ingh heeft voor o.a. voor de diagnose tenniselleboog een specifiek behandelprogramma ontwikkeld vaak gecombineerd met echografie en shockwave therapie.  In de regio zijn wij onderscheidend met  onze beschikbare apparatuur. Zo hebben wij de beschikking over radiale en gefocuste Shockwave. Al onze programma’s worden individueel op maat gemaakt en afgestemd op iedere unieke situatie en doelen.  De fysiotherapeut van Fysiotherapie Jeurissen en Van den Ingh zal je hierbij begeleiden en ondersteunen.