Diagnostiek

Om u zo goed mogelijk te kunnen helpen is het belangrijk te weten wat uw klachten veroorzaakt. Voor een juiste diagnose is een goed onderzoek nodig. Een echo, metingen van de spierkracht, stabiliteit van de knie of een longfunctietest zijn een paar voorbeelden van diagnostiek die uw klacht inzichtelijk maken. Als we een goed beeld hebben van uw klacht bespreken we uitgebreid de mogelijkheden om uw klachten snel te doen afnemen. Doelgericht en zo effectief mogelijk.

Waarom meten?

Is er sprake van een peesirritatie of een scheur? Is uw knieband deels of geheel gescheurd en is er wel voldoende spierkracht aanwezig. Het is belangrijk een antwoord te krijgen op dit soort vragen om een effectieve behandeling te kunnen starten. Om u goed voor te kunnen lichten wat u kunt verwachten van een natuurlijk herstel of een eventuele behandeling is een goede diagnose van belang. U wilt toch ook weten waar u aan toe bent? Het is fijn als een behandeling helpt, u minder pijn heeft en weer leuke dingen kunt doen. Maar het is nog fijner dt dit zo snel mogelijk gebeurd. IS de ingezette therapie effectief, moet er een aanpassing komen in het behandelplan etc. Het is fijn te weten dat het behandelresultaat wordt gemeten. zo weet u dat er geen kostbare tijd en energie wordt verspeeld en dat u zo snel mogelijk weer fit bent.

Echografie

Afwijkingen aan spieren, pezen en banden worden met echografie perfect in beeld gebracht. Speciaal opgeleide professionals kunnen eventuele oorzaken van uw klachten, zoals spier- en peesscheuren, verkalking en vocht, uitstekend in beeld brengen. Echografie vergroot het effect van uw behandeling, is snel toepasbaar, comfortabel en kan zo vaak herhaald worden als nodig is.

Spierkracht

Door middel van spierkrachmetingen kunnen we bepalen of uw waarden  binnen ’normaal’ vallen of hoe spiergroepen zicht onderling verhouden. Het resultaat van uw revalidatie is direct inzichtelijk en kan indien nodig direct worden aangepast. Zo bent u te allen tijde verzekerd van de meest doelmatige en effectieve aanpak.

Stabiliteit van knie

Een veel voorkomend knieletsel is een (deels) gescheurde voorste kruisband. Om een goed beeld te krijgen van een (eventueel) letsel hebben wij geavanceerde apparatuur in huis welke een goede indruk geeft van de stabiliteit van uw voorste kruisbandfunctie. Met dit onderzoek kunnen we met grote zekerheid de juiste diagnose stellen en samen met u én uw arts het verdere traject bespreken.