Onze aanpak in beweging

Een eigen kijk op een behandeling fysiotherapie

Wij weten als geen ander dat bewegen een belangrijke bijdrage levert aan uw herstel. Jarenlange ervaringen uit de Topsport waarbij we hebben mogen werken met topvoetballers, wielrenners, judoka’s en atleten, leerden ons dit. Wij geloven voor 100% in een actieve benadering om u te helpen bij het herstellen van uw beperking/ letsel. Wij blussen geen brandjes maar hanteren een gerichte benadering waarmee de kans op herhaling zo klein mogelijk is. Wij noemen dat duurzaam herstel. Wij geloven in beweging!

Uw eigen behandelteam

Wij kiezen voor een teamgerichte aanpak. Daar waar nodig kunnen meerdere behandelaars worden ingezet met ieder met hun eigen specialisatie of expertise. Zo bent u verzekert van deskundige begeleiding op alle fronten en de meest effectieve therapie.

Samen gezond worden

Uw lichaam is tot meer in staat dan u wellicht voor mogelijk houdt. In onze aanpak profiteren we optimaal van het herstelvermogen van uw eigen lichaam met een beetje hulp in de goede richting van onze professionals. Dit betekend dat van u een actieve inzet wordt gevraagd om uw gewenste eindresultaat te bereiken. Door een gezamenlijke inzet bereiken we het beste resultaat.

Functionele oefentherapie

In onze behandelaanpak maken we veelvuldig gebruik van functionele oefentherapie. Met functionele oefentherapie pakt u de oorzaak van de klacht aan en voorkomt u op de lange termijn therapieafhankelijkheid. U oefent samen met uw therapeut dié activiteiten waarmee u door uw beperking/ letsel moeite ondervindt in uw dagelijkse handelen. Dit in tegenstelling tot de enorme variëteit aan behandelmethodes waar u voornamelijk passief een behandeling ondergaat die vaak alleen gericht is op afname van pijn. Dankzij functionele oefentherapie vermindert niet alleen de pijn, maar kunt u  ook weer activiteiten oppakken zoals sport, hobby of werk. Het uiteindelijke doel is vaak het terugbrengen van de belastbaarheid op het niveau van voor het letsel.

Uw behandeling bestaat echter niet alleen uit oefentherapie. Wij stemmen onze behandeling met de juiste professional af op uw specifieke beperking. Het is dus goed mogelijk dat u het beste verwachte resultaat bereikt met bijvoorbeeld manuele therapie, massage of een andere interventie.