Coronavirus-beleid

Corona update 15-12-2020

Het kabinet neemt aanvullende maatregelen om de verspreiding van het Coronavirus verder te beperken. Wat dat voor gevolgen heeft vanuit De Fysioclub lees je hieronder:

Gezond blijven | Fitness

Tot 19 januari zullen er geen 'binnen- fitness' activiteiten plaatsvinden.

Uiteraard willen we al onze leden optimaal in beweging houden, juist nu is een goede gezondheid met voldoende beweging van groot belang. Op vaste momenten in de week voorzien we al onze leden van een nieuwe workout welke je thuis, of in de buitenruimte kunt uitvoeren. Hiermee motiveren we je (dagelijks) op een verantwoorde manier in beweging te blijven.

Beter worden | Fysiotherapie en Ergotherapie

Voor fysiotherapie en overige zorgberoepen gelden andere maatregelen. 1:1 behandelingen en revalidatietrajecten gaan gewoon door en vallen niet onder de maatregelen welke voor contact beroepen gelden. Ook gecombineerde trajecten zoals de Rugschool en Schouderschool gaan gewoon door.

Corona update 29-09-2020

Samen staan we sterk | Bij De Fysioclub adviseren we iedereen een mondmasker te dragen

Corona update 18-11-2020

De Fysioclub heeft in samenwerking met regionale ziekenhuizen en zorgprofessionals een Corona herstelprogramma ontwikkeld. Na Corona zijn de meest voorkomende klachten vermoeidheid en kortademigheid, klachten die voor veel hinder kunnen zorgen bij dagelijkse activiteiten.

Corona update 29-09-2020

Samen staan we sterk | Bij De Fysioclub adviseren we iedereen een mondmasker te dragen

Corona update 29-06-2020

Voor het opschalen van indoor fitness zijn wij verplicht om 5 vragen af te nemen.

 • Had je een of meerdere van deze klachten in de afgelopen 24 uur: hoesten, neusverkoudheid, koorts vanaf 38 graden, benauwdheidsklachten?

 • Heb je op dit moment een huisgenoot met koorts en/of benauwdheidsklachten?

 • Heb je het nieuwe coronavirus gehad en is dit de afgelopen 7 dagen vastgesteld (in een lab)

 • Heb je een huisgenoot /gezinslid met het nieuwe coronavirus en heb je in de afgelopen 14 dagen contact met hem/haar gehad terwijl hij/zij nog klachten had?

 • Ben je in quarantaine omdat je direct contact hebt gehad met iemand waarbij het nieuwe coronavirus is vastgesteld?

Indien een van de vragen met ja beantwoord wordt, maak dan geen afspraak of annuleer de afspraak. Voor meer informatie, zie ook de check van het RIVM.

Corona update 15-06-2020

Opening fitness bij De Fysioclub per 1 juli a.s.

De Fysioclub werkt toe naar gefaseerd en verantwoord opengaan van de fitness na de sluiting van onze locaties sinds 15 maart jl. Hierbij nemen we het maatschappelijk belang in acht om jou zo snel mogelijk, in een gecontroleerde en veilige omgeving, weer te kunnen laten sporten en bewegen. Wil je meer weten over hoe De Fysioclub fitness weer opstart binnen de vestigingen? Klik dan snel door.

Corona update 30-04-2020

De Fysioclub is weer volledig open voor behandelingen.

Vanaf 01-05-2020 kunnen wij iedereen weer verwelkomen op de praktijk. Uiteraard hebben we de noodzakelijke maatregelen getroffen zodat we de behandelingen op een verantwoorde en veilige wijze kunnen hervatten. Dit doen we aan de hand van een door het RIVM en branchevereniging KNGF goedgekeurd protocol. Veiligheid staat bij ons altijd voorop!

Corona update 31-03-2020

De Fysioclub is er voor je ook in deze moeilijke tijd. We kunnen je nog steeds op een aantal manieren helpen

 • De Fysioclub is telefonisch bereikbaar, voor het maken van een afspraak of contact met jouw therapeut.
 • Behandelingen gaan daar waar mogelijk gewoon door:
 • Via beeldbellen: hiermee kunnen we je begeleiden op afstand en voorzien van de juiste informatie.
 • Via fysieke behandelingen in de praktijk. Hierbij worden alle veiligheidsmaatregelen van het VWS en RIVM in acht genomen en daar waar nodig worden beschermende maatregelen getroffen. In overleg met huisartsen is hiervoor geen extra verwijzing nodig.

Update 19-03-2020: Gezond blijven. We maken van jouw huiskamer je eigen trainingszaal. Óók tijdens het coronavirus.

Vanavond 20:00 uur live streaming De Fysioclub in jouw huiskamer. Gezond blijven met Liza en Sjors. Doe je met ons mee? Abonneer je op het Youtube kanaal van De Fysioclub of check deze link

Update 15-03-2020: De Fysioclub stopt per direct alle lessen ‘gezond blijven’ op alle locaties

In verband met het coronavirus roept de overheid duidelijk op om sociale contacten zoveel mogelijk te beperken. Bij De Fysioclub vinden wij het onze verantwoordelijkheid om onze leden en onze medewerkers te beschermen. In navolging op de laatste berichtgeving van zondag 15 maart omtrent de nieuwe maatregelen tegen het coronavirus zullen alle lessen ‘gezond blijven’ op alle locaties van De Fysioclub vanaf maandag tot in ieder geval 6 april worden gestopt.

Bij  De Fysioclub  zien we het als onze medeverantwoordelijkheid een bijdrage te blijven leveren aan het ‘beter worden‘ en ‘gezond blijven‘ ook ten tijde van het coronavirus. We hebben de kennis en knowhow om serieus genomen te worden. Als Fysioclub denken we graag mee over de aanpak van dit soort problemen en proberen mensen mee te krijgen. Door nieuwe of andere wegen in te slaan, ervaringen en onze kennis te delen. Door te laten zien, wat óók te zijn.

Het allerbelangrijkste: zorg in deze tijd goed voor jezelf én voor elkaar! Wij zullen ervoor zorgen dat we voldoende trainingsmogelijkheden voor thuis aanbieden, zodat je wel in beweging kan blijven.

Vermoed je dat je besmet bent met het coronavirus? Kom niet naar De Fysioclub, maar maak een afspraak voor videobellen.

We verzoeken jou om NIET naar De Fysioclub te komen:

 1. Na bezoek aan risicogebied (zie website RIVM)
 2. Na onbeschermd contact met vermeend of bewezen coronapatiënt
 3. Bij koorts > 38°C
 4. Bij hoesten
 5. Bij milde luchtwegklachten

Is dit het geval, dan kan je afspraak ‘beter worden’ en ‘gezond blijven’ via videobellen volgen. Neem hiervoor contact op met De Fysioclub.
Verder geven we binnen De Fysioclub voorlopig geen handen om besmetting te voorkomen.

Veelgestelde vragen

Wat heeft De Fysioclub gedaan aan voorbereidingen?

Wij houden scherp in de gaten of onze cliënten en medewerkers mogelijk besmet zijn met het coronavirus. Hiervoor hebben wij een protocol opgesteld. Zo vragen wij cliënten en medewerkers of zij klachten hebben die kunnen wijzen op het coronavirus en/ of zij in een gebied zijn geweest waar het coronavirus verspreid is en/of zij contact hebben gehad met een cliënt met het coronavirus.

Wat kan ik doen om besmetting te voorkomen?

Het is vooral van belang om het risico op besmetting, met welk virus dan ook, zoveel mogelijk te beperken

Tips om verspreiding coronavirus te voorkomen

Belangrijke maatregelen die je kan nemen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen door hygiëne-maatregelen in acht te nemen.

 • Was jouw handen goed en regelmatig. Hoest en nies in de binnenkant van jouw elleboog.
 • Gebruik papieren zakdoekjes.
 • Gooi papieren zakdoekjes na gebruik direct weg en was of desinfecteer jouw handen.
 • Vermijd – als dat kan – slecht geventileerde kleine ruimtes met veel mensen en probeer tenminste 1 meter afstand te houden tot anderen.
 • Raadpleeg en volg het reisadvies van het ministerie van buitenlandse zaken op.
 • Denk je dat je mogelijk besmet bent met het coronavirus: kom niet naar De Fysioclub en neem contact op met jouw huisarts. Blijf thuis, houd afstand tot jouw naasten en maak gebruik van goede hoest- en nieshygiëne. De Fysioclub biedt de mogelijkheid tot ‘beter worden’ en ‘gezond blijven’ via videobellen, waarmee jouw afspraak in veel gevallen toch kan doorgaan. Informeer hierover bij De Fysioclub.
Hoe verloopt het coronavirus?

Een infectie met het coronavirus verloopt over het algemeen mild en vergelijkbaar met ‘gewone griep’.

Hoe herken ik het coronavirus?

Als je de afgelopen twee weken in een land of gebied bent geweest waar het coronavirus voorkomt of de afgelopen twee weken contact heeft gehad met een patiënt met het coronavirus en je hebt nieuwe klachten van de luchtwegen zoals hoesten of toenemende kortademigheid, dan is het verstandig telefonisch de huisarts te raadplegen. Voor algemene informatie over het coronavirus verwijzen wij jou graag naar de website van het RIVM. Of bel met het landelijke informatienummer 0800 13 51.

Ik heb het vermoeden dat ik besmet ben en heb binnenkort een afspraak, moet ik die annuleren?

Kom niet naar De Fysioclub en neem contact op met jouw huisarts. Volg zijn of haar adviezen op. Neem tevens contact op met De Fysioclub voor een mogelijke afspraak via videobellen met jouw zorgverlener.

Heb je behoefte aan meer informatie over het coronavirus, kijkt u dan op de website van het RIVM.