Programma's rugpijn


Rugklachten komen veel voor en kunnen veel pijn en beperkingen in het dagelijks leven veroorzaken. Gelukkig is ernstige of blijvende schade zeldzaam. Lage rugpijn ontstaat vaak door overbelasting van de rug. Te vlug tillen, te zwaar tillen of het maken van een verkeerde beweging kunnen hierbij en rol spelen. Het is niet altijd direct duidelijk waarom iemand lage rugklachten heeft. Soms spelen meerdere oorzaken een rol, één daarvan kan artrose zijn. Een verlaagde algehele belastbaarheid van het lichaam door een verminderde conditie of stress in combinatie met veel statische belasting zoals autorijden en lang zitten kan jouw lichaam dusdanig iut balans brengen.

Jouw behandelaar van De Fysioclub zal samen met jou de klachten in kaart brengen en de oorzaak zo goed mogelijk boven water krijgen. Met geavanceerde apparatuur en meetinstrumenten kunnen wij objectiveren hoe je beweegt, hoeveel je wordt beperkt en waar de pijn zich bevindt. Vervolgens zal er een behandelplan opgesteld worden waarin de te verwachten resultaten worden vastgelegd en hoe en wanneer je deze doelen gaat behalen.

De Fysioclub heeft een aantal specifieke rugprogramma’s ontwikkeld die een actieve aanpak vereisen. Door het volgen van een programma nemen de klachten doorgaans af of verdwijnen de klachten voorgoed. De programma’s zijn gericht op het verbeteren van de algehele conditie en het verbeteren van de coördinatie van buik- en rugspieren. Je wordt in het programma begeleid door een professional. Er kunnen behandelingen gegeven worden in de oefenzaal of in een aparte behandelruimte.

Tijdens het programma zullen evaluaties plaatsvinden om de voortgang te bespreken. Indien nodig kunnen de doelstellingen worden aangepast. Aan het eind van het programma vindt een eindmeting en een eindevaluatie plaats en krijg je een vervolgadvies en preventieadvies over hoe je kunt blijven bewegen en functioneren zonder de klachten weer terug te krijgen.
De Fysioclub streeft naar een blijvend resultaat van de behandeling.

Download dit e-book over lage rugklachten voor meer informatie. Neem bij twijfel of vragen contact op met De Fysioclub.

E-books

E-book De rugspieren

De rugspieren zijn samen met de buikspieren een van de belangrijkste spieren voor ...

Lees meer

E-book Lage rugklachten

Lage rugklachten komen vaak voor en kunnen veel pijn en beperkingen geven in het dagelijks leven. Meestal is het geen blijvende of ernstige scha...

Lees meer

Nieuws

Hoe kun je het beste achter je computer zitten - De Fysioclub

Hoe kun je het beste achter je computer zitten?

Waarom je beter kunt bewegen dan lang achter je computer zitten. Als zitten dan toch moet, hoe kun je dan het beste achter je computer zitten om...

Lees meer