Programma's nekpijn


Nekklachten komen vaak voor en kunnen veel pijn en beperkingen in het dagelijks leven veroorzaken. Gelukkig is ernstige of blijvende schade zeldzaam. In slecht 2% van de gevallen van nekpijn wordt een duidelijke lichamelijke oorzaak gevonden. Nekpijn kan verdeeld worden ik verschillende type nekpijn; uitstralende nekpijn naar de arm, nekpijn vanwege een mobiliteitsstoornis en nekpijn door een coördinatieprobleem. In 5-10% van patiënten met nekpijn ontwikkelen chronische nekklachten. Eerdere episode van nekpijn en factoren, zoals; angst en stress, kunnen het herstel belemmeren. Er zijn vaak meerdere factoren aanwezig bij het ontwikkelen/aanhouden van nekpijn.

Jouw behandelaar van De Fysioclub zal samen met jou de klachten in kaart brengen en de oorzaak zo goed mogelijk boven water krijgen. Vervolgens zal er een behandelplan opgesteld worden waarin de te verwachten resultaten worden vastgelegd en hoe en wanneer je deze doelen gaat behalen.

De Fysioclub heeft een aantal specifieke nekprogramma’s ontwikkeld die een actieve aanpak vereisen. Door het volgen van een programma nemen de klachten doorgaans af of verdwijnen de klachten voorgoed. De programma’s zijn gericht op het wegnemen van het acute probleem, het begrijpen van de oorzaak van de pijn en leren voorkomen dat de pijn terugkeert. Er kunnen behandelingen gegeven worden in de oefenzaal of in een aparte behandelruimte.

Tijdens het programma zullen evaluaties plaatsvinden om de voortgang te bespreken. Indien nodig kunnen de doelstellingen worden aangepast. Aan het eind van het programma vindt een eindmeting en een eindevaluatie plaats en krijg je een vervolgadvies en preventieadvies over hoe je kunt blijven bewegen en functioneren zonder de klachten weer terug te krijgen. De Fysioclub streeft naar een blijvend resultaat van de behandeling.

De Nekschool van De Fysioclub

Speciaal voor mensen met rugklachten is De Fysioclub ‘nekschool’ ontwikkeld. Het concept kent drie behandelprogramma’s, afhankelijk van de gepresenteerde klachten. Binnen dit concept van De Fysioclub werkt een behandelteam met diverse specialisaties samen met jou aan je herstel. Denk hierbij aan manueeltherapeuten, fysiotherapeuten, trainers en de ergotherapeut.

 

Het concept gaat verder dan het samen verhelpen van de klachten.

We gaan voor een duurzaam resultaat. Naast behandelingen om pijn en beperkingen te verminderen, is er veel aandacht voor inzicht in de nekklachten. Er zijn veel nieuwe inzichten ontstaan in de afgelopen jaren. Wat kunnen we loslaten uit het verleden? Wat voor invloed heeft bijvoorbeeld rust, ontspanning, stress, angst en negatieve gedachten op het herstel van nekklachten?

 

Beweging is essentieel voor het herstel van nekklachten.

Naast inzicht in de klachten, wordt er dus ook aandacht besteed aan fysieke training. In de trainingszaal word je begeleid om het herstel verder te bevorderen. Afhankelijk van de gepresenteerde klachten duurt deze specifieke training vier tot acht weken, waarbij je twee keer per week traint. De trainingen vinden plaats in groepsverband onder begeleiding van een gespecialiseerde trainer en/of fysiotherapeut.

Download het e-book over nekklachten hieronder voor meer informatie. Neem bij twijfel of vragen contact op met De Fysioclub.

E-books

E-book Kaakfysiotherapie

Temperomandibulaire fysiotherapie wordt ook wel ‘kaakfysiotherapie’ genoemd. De kaakfysiotherapeut is gespecialiseerd in problemen die te maken ...

Lees meer

E-book Nekpijn

Het is storend, pijnlijk en soms zelfs belemmerend voor alles wat je op een dag doet. Nekpijn kan op twee manieren verdeeld worden. De specifiek...

Lees meer

Blogs

Last van spanningshoofdpijn Dit kun je doen! - De Fysioclub

Last van spanningshoofdpijn? Dit kun je doen!

Heb jij wel eens last van aanhoudende spanningshoofdpijn? In deze blog vertellen we wat je tegen deze hoofdpijn kunt doen.

Lees meer
De Fysioclub Adviezen bij gewone nekpijn

Adviezen bij gewone nekpijn

Hoe nekpijn ontstaat is niet altijd duidelijk. Mogelijk komt het door spanningen...

Lees meer

Snel een deskundig advies? Maak dan direct een afspraak

Wil je jouw klachten bespreekbaar maken of dat er een professional naar kijkt?
Maak dan direct een afspraak.

Afspraak maken