Programma's nekpijn


Langdurig bureauwerk en niet verder kunnen door de pijn in nek en schouders? Zware dagelijkse arbeid en ’s avonds niets meer kunnen omdat de nek moe aanvoelt en er hoofdpijn bij komt?
Voor velen is dit een punt van herkenning. Het is storend, pijnlijk en soms zelfs belemmerend voor alles wat je op een dag doet. Daarom helpen we je graag bij het verhelpen en voorkomen van deze klachten.

Over de pijn

Nekpijn openbaart zich vanuit de nekwervelkolom. De pijn kan zich alleen daar bevinden, maar ook in de zijkanten van de nekspieren. Het kan uitstralen naar de schouders, de schouderbladen, de armen, de schedel van het achterhoofd en de borst. Ook kan de nekpijn gepaard gaan met hoofdpijnklachten.

Naar de huisarts

Je hebt nekpijn maar weet niet goed of een bezoek aan de huisarts nodig is. Ga naar de huisarts als je een of meer van de volgende symptomen herkent:

  • Er is sprake van een ongeluk voorafgaand aan de nekpijn.
  • De pijn straalt uit naar de armen en/of benen. Ook als er sprake is van uitval van spierkracht of gevoel en tintelingen.
  • Je hebt minder controle over de blaas of de ontlasting.
  • Je hebt koorts en voelt je niet goed.
  • Er is stijfheid in de nek in combinatie met hoofdpijn, misselijkheid en intolerantie voor licht.

Een andere mogelijke oorzaak van nekpijn kan artrose zijn.

‘Zelfmanager’ van jouw nekpijn

Soms bestaat er twijfel of je naar de huisarts moet gaan. Misschien maak je je zorgen omdat je de oorzaak niet goed weet. Je vraagt je af wat je er zelf aan kunt doen zodat een bezoek aan de huisarts of fysiotherapeut niet nodig is. Download hier het e-book over nekpijn, waarin eenvoudige aanpassingen in het dagelijks leven op gebied van mindset, oefeningen, aanpassingen op de werkplek en ontspanning, jou een enorm verschil kunnen laten ervaren.

E-books

E-book Nekpijn

Het is storend, pijnlijk en soms zelfs belemmerend voor alles wat je op een dag doet. Nekpijn kan op twee manieren verdeeld worden. De specifiek...

Lees meer

Nieuws

Last van spanningshoofdpijn Dit kun je doen! - De Fysioclub

Last van spanningshoofdpijn? Dit kun je doen!

Heb jij wel eens last van aanhoudende spanningshoofdpijn? In deze blog vertellen we wat je tegen deze hoofdpijn kunt doen.

Lees meer
De Fysioclub Adviezen bij gewone nekpijn

Adviezen bij gewone nekpijn

Hoe nekpijn ontstaat is niet altijd duidelijk. Mogelijk komt het door spanningen...

Lees meer