Programma's pijn enkel & voet


Het enkelgewricht bestaat uit drie botdelen; het kuitbeen (fibula), het scheenbeen (tibia) en het bovenste sprongewricht (talus). Rond de enkel ligt een gewrichtskapsel dat wordt verstevigd door tal van banden en pezen die de het geheel stabiliseren. De voet kun je onderverdelen in de voorvoet, de middenvoet en de achtervoet. De voorvoet bestaat uit de middenvoet beenderen en de tenen. De middenvoet bestaat uit het hielbeen en het onderste spronggewricht. De achtervoet bestaat uit het sprongbeen en het hielbeen.

Enkel- en voetklachten

Enkelklachten kunnen chronisch of acuut zijn. Chronisch is een probleem aan de enkel of voet die langer dan drie maanden duurt, bijvoorbeeld artrose. Een acute enkel of voetklacht zal binnen zes weken genezen. De klachten kunnen specifiek of a-specifiek zijn. Bij specifieke klachten is de oorzaak duidelijk; dit kan een ontwrichting, een verzwikking of een impingement (inklemming) zijn. Wanneer de oorzaak minder duidelijk is en er geen afwijking zichtbaar is op een MRI of röntgenfoto, spreek je van een a-specifieke klacht. De oorzaak kan dan liggen in een ander gebied, bijvoorbeeld in het onderbeen of de knie, waardoor uitstralende pijn naar het onderbeen en voet ontstaat.

De Fysioclub

Onze therapeuten hebben alle accurate kennis om de oorzaak van je enkel- of voetklachten te onderzoeken. Een persoonlijk gericht behandelprogramma met een actieve aanpak zal opgesteld worden.

Alle onderzoeken en behandelingen die De Fysioclub uitvoert zijn opgesteld aan de hand van de meest recente evidentie.

Hoe om te gaan met een verstuikte enkel?

We hebben een blog geschreven over het verstuiken van je enkel, hoe voorkom je een verstuikte enkel en wat moet je doen om een verstuikte enkel te herstellen?

Blogs

Tips bij enkelverstuiking

Wat kun je zelf doen wanneer je een enkelverstuiking hebt?

Het is bijna iedereen wel eens overkomen: het verstuiken van de enkel. Het kan gebeuren tijdens het sporten maar ook bij een misstap op een stoe...

Lees meer
Blog nieuwe heup of knie

Het voorkomen en herstellen van een verstuikte enkel

Het is je vast wel eens overkomen, het verstuiken van je enkel. Een ongeluk zit in een klein ho...

Lees meer

Snel een deskundig advies? Maak dan direct een afspraak

Wil je jouw klachten bespreekbaar maken of dat er een professional naar kijkt?
Maak dan direct een afspraak.

Afspraak maken