Programma's pijn elleboog


De elleboog vormt de verbinding tussen de onderarm en de bovenarm. Het bot in de bovenarm (humerus) is verbonden met twee botten in de onderarm, het spaakbeen en de ellepijp (radius en ulna). Er zit een buig- en strekbeweging tussen bovenarm en onderarm en een draaibeweging tussen de twee onderarm botstukken.

Elleboogklachten

De meest voorkomende klachten bij de elleboog is de tenniselleboog. Dit is een overbelasting van de peesovergang naar het bot van de onderarmstrekkers. De golferselleboog komt minder vaak voor dan de tenniselleboog, maar heeft ook als oorzaak dat de aanhechting of een peesovergang van de buigers overbelast raakt. Ook komen klachten als gevolg van slijtage (artrose) in de elleboog voor. Wanneer de elleboog geïmmobiliseerd is geweest door een gipsverband na een breuk van de arm, is het gewricht vaak beperkt en pijnlijk in het bewegen.

De Fysioclub

Er zal gericht onderzoek gedaan worden naar de oorzaak van de klachten. Het onderzoek wordt zo nodig aangevuld met specifieke metingen. Voor de diagnose tenniselleboog heeft De Fysioclub een specifiek behandelprogramma ontwikkeld. Alle programma’s worden op maat afgestemd op iedere unieke situatie en specifieke doelen. Je zal gericht advies en oefeningen krijgen om thuis toe te passen.

Alle onderzoeken en behandelingen die De Fysioclub uitvoert zijn opgesteld aan de hand van de meest recente evidentie.

Blogs

Wat te doen bij een tenniselleboog? - De Fysioclub

Wat te doen bij een tenniselleboog?

Onder de tennissers onder ons is het een bekend begrip, de tenniselleboog.

Lees meer

Snel een deskundig advies? Maak dan direct een afspraak

Wil je jouw klachten bespreekbaar maken of dat er een professional naar kijkt?
Maak dan direct een afspraak.

Afspraak maken