Zijn we te moe om gezonder te leven?

In onze maatschappij komt er steeds meer aandacht voor gezond leven. Toegevoegde suikers worden uit producten gehaald, beweging wordt gestimuleerd door middel van campagnes en het aandeel dagelijkse groenten en fruit van het Voedingscentrum is verhoogd. Gezond leven, we willen het allemaal. Het in de praktijk brengen blijft echter nog wel lastig. We zijn moe, hebben veel stress en leven niet zo gezond als we zouden willen. Zijn we te moe om gezonder te leven?

Een gezond leven kost energie

Uit onderzoek van Kantar, in opdracht van het Zilveren Kruis, blijkt dat één op de vijf mensen zich niet uitgerust genoeg voelt om te sporten en dat één op de drie mensen zich te moe voelt om te ontspannen. Dit klinkt misschien tegenstrijdig, echter vergt het hebben van een gezond leven ook energie. Wanneer jij je vermoeid voelt, is het veel lastiger om jezelf naar buiten te sturen voor een rondje hardlopen. Ook grijp je bij vermoeidheid sneller naar een diepvriespizza dan dat je een gezonde maaltijd gaat koken.

 

Een gezond leven geeft energie

Aan de andere kant geeft een gezond leven je juist ook weer energie. Als jij je er eenmaal toe hebt gezet, voel jij je na die sportles of gezonde maaltijd vaak weer wat beter. Om hier aan te beginnen en het ook nog eens vol te houden, blijkt echter lastig. Hoe kun je nu het beste gezond gaan leven als je druk en vermoeid bent?

Ons advies is om klein te beginnen en jezelf niet te grote doelen te stellen. Veel mensen hebben de neiging om meteen groots te denken wanneer het aankomt op een gezond leven. Ze schrijven zich bijvoorbeeld in voor een halve marathon of gaan van de een op de andere dag vier keer per week naar de sportschool. Op zich heel goed natuurlijk, maar de kans dat je dit volhoudt is klein.

Hoe kan ik gezonder gaan leven?

Begin daarom klein en zet jezelf eerst één of twee doelen die niet te moeilijk te behalen zijn. Probeer bijvoorbeeld om elke dag één stuk fruit te eten of één keer per week naar de sportschool te gaan. Ook deze kleine stappen leveren een bijdrage aan jouw gezondheid en helpen je vervolgens verder naar een groter doel.

Voel jij je te moe voor de sportles? Loop dan een rondje door de buurt of neem de trap in plaats van de lift. Zelfs deze kleine stappen tellen mee en zorgen uiteindelijk voor meer energie. Kies dus niet te moeilijke doelen en probeer de gezonde keuzes te integreren in je dagelijkse leven, zodat ze makkelijk vol te houden zijn. Die marathon komt later wel!

Heb jij een gezonde levensstijl? Of is er nog ruimte voor verbetering?

Last van moeheid? De Fysioclub kan je helpen!

De Fysioclub biedt complete en professionele begeleiding indien je klachten ervaart. Of je nu last hebt van een sportblessure of wilt revalideren na een ingrijpende operatie, wij staan voor je klaar met een persoonlijke oplossing. Je kunt bij ons terecht voor verschillende soorten therapie, zoals fysiotherapie, sportfysiotherapie, manuele therapie, geriatriefysiotherapie, bekkenfysiotherapie, oedeemtherapie of oncologische therapie.

Daarnaast beschikken we ook over andere therapeutische disciplines, zoals ergotherapie en psychologie. Met een team van gespecialiseerde medewerkers bieden wij de best mogelijke zorg. Door middel van een multidisciplinaire aanpak en de kennis van alle gespecialiseerde professionals werken we aan de oplossing voor jouw probleem.

Snel een deskundig advies? Maak dan direct een afspraak

Wil je jouw klachten bespreekbaar maken of dat er een professional naar kijkt?
Maak dan direct een afspraak.

Afspraak maken