Recept: Watermeloensalade met feta

Nu de zomer in aantocht is wordt het ook tijd voor wat zomerse recepten. Een van mijn favoriete lunchgerechten met mooi weer is een watermeloensalade met feta en munt. Het is fris, gezond maar ook lekker zoutig door de feta. Een goede en verrassende combinatie! Ben je nieuwsgierig geworden? Lees dan snel verder!

Recept voor één persoon

Ingrediënten

  • Een flink stuk watermeloen
  • 5 zwarte olijven
  • 20 gram feta
  • Een handje munt
  • 1 el olijfolie
  • 1 el balsamicoazijn
  • 1 tl mosterd
  • peper
  • zout

Bereidingswijze

Maak een vinaigrette van de olijfolie, balsamicoazijn, mosterd en zout en peper door deze met een garde door elkaar te mixen. Verwijder vervolgens de pitten uit de watermeloen en snijdt het stuk in blokjes. Doe deze vervolgens in een diep bord. Halveer de olijven en voeg ook toe. Scheur de muntblaadjes en verspreid deze over het bord. Verkruimel vervolgens de feta boven het bord. Maak af met de vinaigrette en tast toe!