Recept: Vietnamese summer rolls

Een fris en gezond lunchrecept voor elke gelegenheid zijn Vietnamese summer rolls. Het is een kleurrijk gerecht wat je goed kunt serveren tijdens een etentje. Ze zijn echter ook prima voor een eenpersoonslunch aangezien ze heel eenvoudig te maken zijn. Benieuwd hoe je dit gerechtje in een handomdraai op tafel zet? Lees dan verder!

Recept voor één persoon

Ingrediënten

  • 25 gram mihoen
  • handje geraspte wortel
  • een stuk komkommer
  • een kwart avocado
  • 50 gram garnalen of kip
  • handje verse munt
  • handje verse koriander
  • 2 gedroogde rijstvellen
  • 2 el zoete sojasaus
  • 1 el limoensap
  • 1 el water
  • stukje rode peper

Bereidingswijze

Kook de mihoen volgens de instructie op de verpakking en laat ze uitlekken. Snijd de komkommer en avocado in langwerpige reepjes. Neem een grote snijplank en zet alle ingrediënten er omheen. Houdt een rijstvel onder een kraan met lauwwarm water totdat deze een beetje zacht wordt. Leg het rijstvel op de plank en begin met vullen.

Je kunt beginnen met een plakje avocado, wortel en komkommer, vervolgens de mihoen en garnalen of kip. Voeg tot slot wat munt en koriander toe en vouw het rijstvel dicht. Je kunt dit het beste doen door eerste de onderste en bovenste rand van het rijstvel over de vulling heen te doen. Rol hem daarna zo strak mogelijk op. Snijd de summer rolls vervolgens door midden en serveer op een bord.

Voor de dressing meng je de zoete sojasaus met het limoensap, water en de rode peper. Houd je van pittig? Voeg dan extra rode peper toe. Je kunt de summer rolls in de dressing dippen.