Recept: Salade met mozzarella en vijgen

Een gezonde salade is altijd goed voor lunch. Deze salade met mozzarella en vijgen is geïnspireerd op een recept van Jamie Oliver. Dan weet je wel dat het goed zit! De basis van zijn recepten zijn verse producten van hoge kwaliteit, niet te moeilijk en bevatten de beste combinaties.

Recept voor één persoon

Ingrediënten

  • Een bord vol gemixte sla (bijvoorbeeld rucola, veldsla of eikenbladsla)
  • 50 gram buffelmozzarella
  • 1 verse vijg
  • Een handje verse basilicumblaadjes
  • 20 gram parmaham
  • 2 el olijfolie
  • 1 tl citroensap
  • 1 tl honing
  • peper
  • zout

 
 

Bereidingswijze

Pak een groot bord of kom en vul deze met de sla. Snijdt vervolgens de vijg in acht stukken en verdeel deze over de sla. Scheur de buffelmozzarella in stukken met je handen en verspreid ook deze over de sla. Doe hetzelfde voor de parmaham en basilicum. Bewaar een paar blaadjes basilicum voor de saladedressing.

Kluts met een garde de olijfolie, citroensap, honing, peper en zout door elkaar. Proef even en voeg eventueel ingrediënten toe naar smaak. Doe daarna nog een paar basilicumblaadjes door de dressing en verdeel de dressing over de salade.

Eet smakelijk!