Recept: 3x avocadotoast

Als er één lunchgerecht is wat de afgelopen jaren populair is geworden dan is het de avocadotoast. In veel lunchtentjes vind je een variatie op dit gerecht. In deze blog vertellen wij daarom het recept voor drie soorten avocadotoast. Allemaal even gezond en lekker!

Recept voor één persoon

1. Originele avocadotoast

Ingrediënten

  • 2 sneetjes brood
  • een halve avocado
  • een handje cherrytomaatjes
  • peper
  • zout

Bereidingswijze

Rooster de sneetjes brood in een broodrooster of in de pan. Snijd de halve avocado in rechte reepjes en verdeel over de broodjes. Als je wilt, kun je hier een mooi kunstwerkje van maken door ze neer te leggen als een waaier. Een andere optie is om de avocado te prakken en over het brood uit te smeren. Snijd de cherrytomaatjes in vieren en verdeel over de broodjes. Bestrooi tot slot met peper en zout. Simpel maar lekker!

2. Mediterrane avocadotoast

Ingrediënten

  • 2 sneetjes brood
  • een halve avocado
  • een handje zwarte olijven
  • 20 gram feta
  • peper
  • zout

Bereidingswijze

Rooster de sneetjes brood in een broodrooster of in de pan. Snijd de halve avocado in rechte reepjes en verdeel over de broodjes. Als je wilt, kun je hier een mooi kunstwerkje van maken door ze neer te leggen als een waaier. Een andere optie is om de avocado te prakken en over het brood uit te smeren. Halveer de zwarte olijven en verdeel over de broodjes. Verkruimel de feta boven de broodjes en bestrooi met peper en zout.

 

3. Aziatische avocadotoast

Ingrediënten

  • 2 sneetjes brood
  • een halve avocado
  • 20 gram zalm
  • 20 gram zeewiersalade
  • sesamzaadjes
  • peper
  • zout

Bereidingswijze

Rooster de sneetjes brood in een broodrooster of in de pan. Snijd de halve avocado in rechts reepjes en verdeel over de broodjes. Als je wilt, kun je hier een mooi kunstwerkje van maken door ze neer te leggen als een waaier. Een andere optie is om de avocado te prakken en over het brood uit te smeren. Verdeel de zalm en zeewiersalade over de broodjes en top af met sesamzaadjes, peper en zout.