Hoe kom je van jouw stress af? 7 tips

Iedereen heeft er in bepaalde mate en in verschillende situaties last van: stress. Het wordt tegenwoordig dan ook bijna als iets normaals gezien. Veel mensen weten echter niet wat stress voor gevolgen kan hebben op de lange termijn. In deze blog vertellen we er meer over en geven we een aantal tips over wat je het beste wel én niet kunt doen wanneer je stress ervaart.

Een pil tegen stress

Tegenwoordig is er voor elk kwaaltje wel een middel wat je kunt kopen. Pillen tegen slapeloosheid, pleisters om minder te zweten of sprays voor een verstopte neus. Ook voor stress worden steeds meer middelen ontwikkeld. Helaas is dit echter geen goede ontwikkeling, en wel hierom. Wanneer je stress probeert te verhelpen met een pilletje, zal je nooit de oorzaak van de stress aanpakken. Het zorgt er dus niet voor dat het probleem écht wordt opgelost en de schadelijke gevolgen van stress blijven bestaan. Geen pillen slikken tegen de stress dus. Maar wat dan wel?

Tips tegen stress

Ondanks dat je beter geen pilletje kunt slikken, is stress in principe goed te behandelen. De basis is eigenlijk gezond leven. Het is van belang dat je jouw levensstijl gaat aanpassen en de volgende zaken integreert in je routine:

  • Zorg dat je regelmatig en lang slaapt (tussen de zes en acht uur)
  • Eet gezond en genoeg
  • Drink koffie en alcohol met mate
  • Beweeg elke dag minstens een half uur
  • Ga elke dag naar buiten
  • Maak tijd vrij voor hobby’s
  • Doe af en toe even helemaal niets

Vraag om hulp

Vind je het lastig om van de stress af te komen en lukt het je niet om bovenstaande tips voldoende uit te voeren? Maak je geen zorgen, je bent niet de enige. Wel is het verstandig om dan iemand in te schakelen die je hierbij kan helpen. Raadpleeg familie en vrienden of, wanneer je hier voor open staat, een coach of psycholoog. Zij kunnen je helpen om je levensstijl aan te passen en te zorgen dat jij je weer beter gaat voelen.

Heb jij vaak last van stress?

Last van stress? De Fysioclub kan je helpen!

De Fysioclub biedt complete en professionele begeleiding indien je klachten ervaart. Of je nu last hebt van een sportblessure of wilt revalideren na een ingrijpende operatie, wij staan voor je klaar met een persoonlijke oplossing. Je kunt bij ons terecht voor verschillende soorten therapie, zoals fysiotherapie, sportfysiotherapie, manuele therapie, geriatriefysiotherapie, bekkenfysiotherapie, oedeemtherapie of oncologische therapie.

Daarnaast beschikken we ook over andere therapeutische disciplines, zoals ergotherapie en psychologie. Met een team van gespecialiseerde medewerkers bieden wij de best mogelijke zorg. Door middel van een multidisciplinaire aanpak en de kennis van alle gespecialiseerde professionals werken we aan de oplossing voor jouw probleem.

Snel een deskundig advies? Maak dan direct een afspraak

Wil je jouw klachten bespreekbaar maken of dat er een professional naar kijkt?
Maak dan direct een afspraak.

Afspraak maken